Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Covid napis

Covid varne turistične destinacije
Vir: Slovenska turistična organizacija.

Oglejte si, katere so Covid varne destinacije in kako za varnost svojih gostov in njihovo zdravje skrbijo naši ponudniki dostopnega turizma. Velika večina nudi izjemne varnostne standarde, mnogo izmed njih je pridobilo tudi certifikat Green&safe (v prevodu zeleno in varno), Ta označuje in poudarja visoke higienske standarde in protokole za turistične ponudnike in destinacije. Slovenija je bila zaradi sprejetih ukrepov junija 2020 med prvimi prejemnicami mednarodnega znaka Safe Travels (v prevodu Varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC) na svetu.

Med ponudniki, ki so se na pandemijo res izjemno pripravili in gostu nudijo največ preventivnih ukrepov, je gotovo skupina naslednjih hotelov. Oglejte si, kako za varnost svojih gostov skrbijo v City hotelu ter Grand hotelu Union, uHotelu, Hotelu Lev in Central hotelu Ljubljana. V City hotelu testiranje izvajajo celo v sobi s pomočjo mobilne enote. Na karticah pa najdete tudi informacije o njihovi dostopnosti.

City hotel Ljubljana

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Grand hotel Union

Ljubljana in okolica

Celoten opis

uHotel

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Hotel Lev

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Testiranje ob doplačilu kot enega izmed številnih ukrepov nudijo tudi v Termah Krka. Pri tem na našem seznamu dostopne turistične ponudbe najdete njihove Dolenjske Toplice s Hotelom in Wellnessom Balnea.

Z ustreznimi ukrepi in skrbjo za goste se lahko pohvalijo tudi hoteli LifeClass, ki so hkrati prejemniki znaka Green&safe. Med dostopnimi ponudbami njihove skupine na našem seznamu najdete Mind hotel Slovenija, Grand hotel Portorož in Istrian bistro & tapas bar. Na karticah najdete informacije o njihovi prilagojenosti.

Prejemnik znaka Green&safe je tudi Hotel Špik, član skupine Hit, ki ima pod okriljem preko Hit Alpinee tudi dostopni Ramado Resort in Ramado Hotel&suites.

Hotel Špik

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis

Prav tako je z znakom Green&safe opremljena skupina Thermane Laško, kamor spada tudi Zdravilišče Laško. Oglejte si njihove informacije o preventivnih in drugih covid ukrepih ter naše kartice s pojasnilom glede prilagojenosti.

Prejemniki znaka Green&safe so tudi Hiša posebne sorte, Hotel Astoria Bled, Bioterme, Hotel Montis, Hotel Jezero, Turistična kmetija Urška in Turizem Loka.

Na spletni strani Hiše posebne sorte najdete vse informacije glede novih ukrepov, Turizem Loka pa je opremljen še z znakom Safe travels. Na naših spodnjih karticah najdete navedbe o njihovi prilagojenosti.

Med Covid varne destinacije spadajo tudi Terme Čatež in Terme Snovik. Slednji so prejemniki znaka Green&safe. Na našem seznamu prilagojene turistične ponudbe najdete tudi njuna Hotel Čatež in Hišo Smreka. Vabljeni k ogledu njihove dostopnosti.

Tudi Sava hoteli so se novih izzivov lotili dostojno in z mislijo na številne detajle. V svoji ponudbi imajo ogromno prilagojenih nastanitev in druge turistične ponudbe z našega seznama.

Del njihove skupine so tudi Sava hoteli Bled in njihova ponudba. Oglejte si njihovo dostopnost.

Najvišjih standardov higiene in varnosti ste deležni tudi pri bivanju v Remisens hotelu Luciji, Austria Trend hotelu Ljubljana, Radisson Blu Plaza hotelu in Hotelu InterContinental (pri zadnjih treh je besedilo v angleščini). V zvezi s tem so pri Austria Trend hotelu Ljubljana pridobili še mednarodno priznanje s strani javnomnenjske platforme Trustyou ter priznanji izvajalca laboratorijskih meritev Eurofins in iniciative Varna gostoljubnost.

Oglejte si, kako so hoteli s svojo ponudbo prilagojeni gibalno oviranim gostom.

Prav tako za svoje goste odlično skrbijo v Belvedere hotelih Izola, Hotelu Lovec na Bledu, Hotelu Natura Rogla, Hotelu Vesna ter Termah Topolšica in hotelu Kempinski palace Portorož. Na povezavah si preberite vse o hotelskih ukrepih, o njihovi fizični dostopnosti pa lahko berete na spodnjih karticah.

Čeprav turizem v teh negotovih časih ni prioriteta, verjamemo, da lahko zaupanja vredne nastanitve vaš prihod pričakujejo ne le v teh, temveč tudi kasnejših mesecih.

Sorodna doživetja

Naši predlogi Po navdihu