Rikli Balance Hotel: tradicija na sodoben način - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dostopne sprehajalne poti

Rikli Balance Hotel

Tradicija na sodoben način.

Rikli Balance Hotel se nahaja v parku starih dreves v središču Bleda in ima 150 sob in suit. Ponaša se s čudovitim razgledom na Blejsko jezero, Blejski grad in Julijske Alpe. V hotelu oživljajo tradicijo lokalnega okolja, so trajnostno naravnani in skrbijo za vaše zdravje ter dobro počutje.

V hotelskih sobah spoznate zgodbe o kranjski čebeli, tradicionalnih gorenjskih vezeninah, lectovem srcu, smreki z bližnje planote Pokljuke ter Arnoldu Rikliju, švicarskem naravnem zdravilcu, ki je na Bledu že v 19. stoletju ustanovil naravno zdravilišče. V hotelskih restavracijah pa najdete lokalne in tradicionalne jedi.

V hotelu je sodoben konferenčni center, ki ponuja vse za odlično izvedbo kongresov in poslovnih srečanj. Ponudbo dopolnjuje eden najboljših wellness centrov v Sloveniji, hotelski bazeni pa bi lahko bili opisani kar bazeni z razgledom.

Hotel je dostopen, prilagojen in na mirni lokaciji, zato ga vsekakor priporočamo!

Dostopno parkiriščeOznačeni parkirni prostor za invalide se nahaja na parkirišču pred hotelom.
Dostopen vhodDostop do hotela je prilagojen s pomočjo klančin. V pritličju se nahaja tudi recepcija. Ob recepciji se nahaja tudi prilagojen vhod za invalide do Wellnessa Živa.
Dostopna sobaHotel nudi eno popolnoma prilagojeno in dostopno invalidsko sobo. Ta ima svojo prilagojeno kopalnico in balkon (z nekoliko praga).
Prilagojena kopalnicaV sobi se nahaja prostorna in prilagojena kopalnica, opremljena s poglobljenim tušem brez roba in oprijemali. Ob njem je tudi plastični stol za pod tuš. Zelo prostorno in prilagojeno invalidsko stranišče ter garderoba se nahajata tudi na kopališču. Omarice so nižje kot ostale.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija se nahaja v spodnjem delu hotela, je dostopna ter prostorna. Zajtrk je samopostrežni, v kolikor potrebujete pri postrežbi pomoč, vam pri tem pomaga osebje.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaVsi bazeni so popolnoma dostopni s pomočjo klančin in dvigala, ki pelje na zgornji bazen. Nimajo nobenega posebnega pripomočka za lažji vstop v vodo, vendar vam osebje rade volje priskoči na pomoč.
Dodatna dostopna ponudbaWellness Živa, ki se lahko pohvali z enim izmed najbolj prilagojenih in dostopnih kopališč.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja nad Blejskim jezerom, okrog katerega je speljana prijetna krožna pot. Žal ta ni v celoti asfaltirana, saj od Velike Zake dalje poteka po neutrjeni peščeni podlagi. Vsekakor pa je vredna sprehoda, saj je ravno del od starega jedra, mimo gradu in do Velike Zake najbolj slikovit.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Rikli in blejska zdravilna moč.

Bledu in njegovi pravljični naravi, blagi alpski klimi in harmonični energiji so že od nekdaj pripisovali čudežno zdravilno moč. Zdravilec Arnold Rikli je Bled sredi 19. stoletja spremenil v napreden zdraviliški kraj. Za izboljšanje počutja se je oprl na naravne blejske dejavnike – zrak, vodo in sonce. Spodbujal je veliko gibanja na svežem zraku, zmerno, a kakovostno brezmesno prehrano in krepčilen spanec. Po Riklijevem programu za zdravje se lahko ravnate tudi v času bivanja v Rikli Balance hotelu. Živeti po Riklijevo namreč pomeni vstati pred sončnim vzhodom, piti svežo blejsko vodo na tešče, se sprehajati po travniku z jutranjo roso, uživati lahke obroke, plavati, se sončiti ter se veliko sprehajati na svežem alpskem zraku. Riklijev sprostitveni park ob Rikli Balance Hotelu nudi prostor, kjer se lahko posvetite sebi in si naberete novih moči za vsakdanje izzive. Upočasnite ritem življenja in si privoščite nekaj trenutkov za svoje dobro počutje, zmanjšajte stres in skrbi.

Kot gost Rikli Balance Hotela imate prost vstop v bazene v Wellnessu Živa. Največji bazenski kompleks v tem delu Slovenije se ponaša s čudovitim razgledom na Blejsko jezero, prav posebno doživetje je kopanje v zunanjem bazenu s pogledom na blejski grad. Bazeni v dveh nadstropjih z notranjim toboganom so primerni tudi za družine. Na Bledu pa imajo tudi več vrelcev termalne vode, ki polni bazene in ima blagodejne učinke na počutje. Termalni vrelci se namreč vijejo v polkrogu na vzhodni strani jezera.

Sorodna ponudba