City hotel Ljubljana: Invalidom prijazen hotel - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

City hotel Ljubljana

Hotel s certifikatom Invalidom prijazen hotel.

V prestolnici Slovenije, kjer gradovi in zmaji sobivajo z modernimi lokali in vznemirljivim nočnim življenjem, se nahaja eden izmed najbolj prilagojenih hotelov – City hotel Ljubljana.
City Hotel Ljubljana 3*** vam nudi 200 udobnih sob, kjer si lahko odpočijete po dolgem raziskovanju prestolnice.

City hotel Ljubljana je popolnoma brez omejitev za gibalno ovirane. Ima tudi to prednost, da je lociran na obrobju sprehajalne cone in je tako še vedno lahko dosegljiv z avtomobilom, iz hotela pa je le 25 km do letališča Jožeta Pučnika. Na vhodu v pritličju vas na recepciji pričaka prijetno osebje. Ob njej je še internetni računalniški kotiček, na drugi strani pa sedežni kotiček, kjer steno krasi tudi povečan zemljevid Ljubljane z označenimi najpriljubljenejšimi turističnimi točkami. V pritličju sta bar in restavracija, kjer vam postrežejo z omamnimi dobrotami, ponujajo tudi dnevna kosila za zunanje goste. Vsa nadstropja so povezana z dvigalom, pri katerem se vrata odpirajo na obeh straneh. Prav tako je dvigalo dovolj široko, da se lahko v njem z vozičkom obrnete (imajo širša in običajna dvigala, ki so ožja). Ponujajo tudi možnost izposoje invalidskega vozička, gostom brez gibalnih ovir pa brezplačno izposojo koles.

Dostopno parkiriščeHotel ima svojo lastno podzemno garažno hišo. Ob rezervaciji vam lahko rezervirajo prostor neposredno pri vhodu v dvigalo.
Dostopen vhodVhod v hotel je popolnoma prilagojen; iz garaže vodi dvigalo, z ulice pa je na obeh straneh vhoda klančina.
Dostopna sobaCity hotel Ljubljana nudi pred kratkim prenovljene invalidske sobe, in sicer kar 6, vsaka je v svojem nadstropju. Od teh je 5 troposteljnih, 1 pa je dvoposteljna. Pri načrtovanju dostopnosti so tudi nekoliko znižali višino postelje in omaric.
Prilagodljivo ležiščeVse sobe imajo pod posteljo prostor tudi za prenosno dvigalo (ki pa ga sicer v hotelu nimajo).
Prilagojena kopalnicaV vsaki invalidski sobi sta vselej dve kopalnici, pri čemer je ena popolnoma prilagojena, dodatna kopalnica pa je namenjena spremljevalcu. Splošno invalidsko stranišče se nahaja v pritličju v bližini restavracije, je popolnoma prilagojeno in dovolj široko tudi za osebe na električnih vozičkih.
Dostopna kavarna ali restavracijaTako bar kot restavracija sta popolnoma dostopna uporabnikom invalidskih vozičkov, vse je v ravnini in lahko prilagodljivo. Oba prostora omogočata dovolj gibanja, mize so podvozne.
Dodatna dostopna ponudbaV pritličju se nahaja velika konferenčna dvorana, ki je popolnoma prilagojena invalidom in jo je možno prilagoditi najrazličnejšim dogodkom.
Dostopne sprehajalne potiGlavna avtobusna in železniška postaja sta oddaljeni le 400 m, v bližini je tudi Miklošičev park. Slikovito Petkovškovo nabrežje, izhodišče za raziskovanje tržnice, potep proti Ljubljanskemu gradu ali Prešernovemu trgu, je prav tako oddaljeno le 400 m, Metelkova mesto in muzejska ploščad pa 600 m.

Sorodna ponudba

Lutkovni muzej

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Hotel InterContinental

Hotel InterContinental

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Plečnikove Žale

Plečnikove Žale

Ljubljana in okolica

Celoten opis