Kdo smo: osebna asistenca in še mnogo več - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Zavod Brez ovir je socialno podjetje, katerega temeljne usmeritve so kvalitetno in strokovno izvedena osebna asistenca, prizadevanje za izboljšanje dostopnosti objektov za osebe z oviranostmi ter doprinos k oblikovanju dostopnega turizma za gibalno ovirane.

Našo družbeno odgovornost izkazujemo z ozaveščanjem ponudnikov storitev in uporabnikov glede nujnosti prilagoditev. S tem spodbujamo nudenje enakih možnosti za vse ter seveda izkazujemo pozitivni vpliv tudi na ekonomijo.

O Zavodu Brez ovir

Osebna asistenca

Temeljna usmeritev Zavoda Brez ovir je kvalitetno in strokovno izvajanje osebne asistence. Z njo se ukvarjamo od januarja 2019, ko je prišel v veljavo Zakon o osebni asistenci. Pri tem smo usmerjeni v dvig kakovosti izvajanja te, kar pomeni, da nenehno vlagamo v znanje in strokovni razvoj zaposlenih. Izobražujemo se v sodelovanju s strokovnimi ustanovami. Zato smo med najboljšimi na svojih področjih dela in se lahko soočamo z izzivi, ki jih pred posameznike, skupine in celotno družbo postavlja naša dejavnost.

Pri tem pa vzpostavljamo in ohranjamo delovno okolje, kjer so dobri medosebni odnosi ključni. To pomeni, da delujemo profesionalno in strokovno. Hkrati pa z veliko mero empatije do sočloveka, razumevanjem in s sprejemanjem drugačnosti. Pridruži se ekipi naših osebnih asistentov!

Izvajamo tudi usposabljanja, pri čemer sprejemamo tudi osebne asistente, zaposlene pri drugih izvajalcih.

Omogočanje enakih možnosti za vse

Pri nas najdete pester pregled dostopnega turizma, različnih nastanitev ter sodelujoče ponudbe, ki je dostopna in prilagojena gibalno oviranim. Vsaka ponudba je pregledana s strani naših strokovnjakov na terenu. Zagotavljamo tudi vse potrebne informacije o tem, kako točno je lokacija prilagojena in do kakšne mere. Seznam se venomer še dopolnjuje, pri tem pa nam ga lahko z informacijami pomagate dopolniti tudi sami.

Hkrati nudimo tudi celo vrsto pripomočkov za večjo dostopnost gibalno oviranim ter slepim in slabovidnim. Verjamemo, da lahko z osveščanjem ter nudenjem profesionalnih pripomočkov in napotkov za ustrezno postavljanje taktilnih oznak aktivno pripomoremo k oblikovanju prijaznejšega okolja za vse. Najnujnejše je zagotavljanje osnovne dostopnosti do glavnih javnih objektov na način, da sta slepim in slabovidnim omogočena varno premikanje ter samostojno gibanje. To namreč lahko drastično izboljša njihovo kakovost življenja.

Na področju zagotavljanja storitev in pripomočkov za slepe in slabovidne imamo dolgoletne izkušnje. Poleg tega pa lahko na enem mestu ponudimo vse, kar potrebujete za primerno prilagoditev javnih prostorov tako skladno z zakonom kot tudi na najbolj uporaben, optimiziran in cenovno dostopen način.