Hotel Termal: 13 prilagojenih sob - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Pripomočki in druge prilagoditve ležišča

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Hotel Termal

S črno termalno vodo do dobrega počutja in boljšega zdravja.

Hotel Termal je namenjen tako gostom, ki si želijo na počitnicah odpočiti kot tudi tistim, ki želijo narediti nekaj za svoje zdravje. Mnogo obiskovalcev preizkusi storitve terapevtskega centra Thermalium, katerega storitve so povezane z močjo črne termo-mineralne vode. Hotelsko ozračje in vzdušje v 136 sobah pa je sproščeno in pomirjajoče, s čimer še dodatno pripomore k dobremu počutju svojih gostov.

Hotel Termal je povsem primerno prilagojen in dostopen za ranljivejšo skupino gostov. Prav tako popolnoma dostopne in invalidnim osebam prilagojene so tudi invalidske sobe.

V hotelski restavraciji lahko preizkusite več kot 50 za Prekmurje značilnih jedi, vsak teden prirejajo tudi prekmurske večerje. Takrat vas kuharski mojstri presenetijo oblečeni v tradicionalno prekmursko opravo, medtem ko pripravljajo jedi v značilnih kotličkih in lončenem posodju. Znano prekmursko gibanico pa lahko ves čas obiska preizkusite v najrazličnejših oblikah, od tradicionalne pa vse do minjonov in sladoleda.
Hotelsko kopališče Termal se lahko pohvali s povsem prenovljenim in popolnoma dostopnim ter prilagojenim notranjim kopališčem. Tam lahko uživate v dobrodejnih učinkih moravske termo-mineralne vode, občutite moč kristalov ter pomirjujoče delovanje barvne svetlobe.

Pri zdraviliškem zdravljenju uporabljajo črno termomineralno vodo, ki je najtoplejša v Sloveniji. Ta izvira iz vrelcev, ki se nahajajo v globinah od 967 do 1467 metrov v Mursko-Zalskem bazenu in je bila leta 1964 razglašena za naravno zdravilno sredstvo. Izvir termomineralne vode so naključno odkrili pred več kot 60 leti, ko slo na tej lokaciji iskali nafto, iz vrtine pa je pritekla zdravilna voda. To je bil tudi razlog, da je ta voda dobila ime črna termomineralna voda. Zaradi velike koncentracije zdravilnih učinkovin, ki pozitivno vplivajo na zdravje, ji upravičeno pravijo tudi črno zlato.
Hotel ponuja tudi številne vodene vadbe in programe za ohranjanje zdravja ter dobrega počutja.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori se nahajajo nasproti hotela, vendar so običajno vedno zasedeni. Zato v takem primeru lahko z jasno vidno parkirno kartico za invalide parkirate avto neposredno pred hotelom in to sporočite na recepciji.
Dostopen vhodVhod v hotel je prilagojen s klančino, recepcija je popolnoma dostopna, prav tako hotelsko kopališče.
Dostopna sobaHotel ponuja invalidske sobe, ki so dostopne z dvigalom. Možno je izbirati med sobami z običajno kopalnico, sobami s prilagojeno kopalnico in sobami z nastavljivo (bolniško) posteljo.
Prilagodljivo ležiščeNekatere sobe so opremljene z nastavljivimi posteljami, njihov dizajn pa omogoča tudi uporabo prenosnega stropnega dvigala, ki omogoča še lažje prestavljanje gosta. Tega sicer v hotelu nimajo.
Prilagojena kopalnicaKopalnice v invalidskih sobah so primerno prilagojene in prostorne, opremljene s tušem brez roba in z oprijemali.
Prav tako je prilagojeno in prostorno invalidsko stranišče na hotelskem kopališču. Tuš je brez roba in opremljen z vgradnim stolom. Vendar pa se vrata odpirajo na notranjo stran.
Dostopna kavarna ali restavracijaHotelska restavracija je dostopna, le klančina do nje je nekoliko strma. S pomočjo premikajoče se klančine je prilagojena tudi zunanja terasa gostilne na kopališču.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaDostop v bazen je omogočen s prenosnim dvigalom za v vodo, torej je kopanje mogoče tako v notranjem kot v zunanjem bazenu.
Dostopna dodatna ponudbaKopališče v hotelu, Terme 3000 in deloma savne, v kolikor ste se zmožni presesti.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Obilje vodnih doživetij v Termah 3000

Bazenski kompleks termalnega parka Terme 3000 se nahaja v neposredni bližini Hotela Termal. Glede na to, da je bilo prej potrebno za vstop v bazene najprej zapustiti hotel, je res razveseljiva novica, da je sedaj prehod pokrit. Poteka po pokritem in ogrevanem hodniku, imenovanem Prekmurski most. S postanki v štirih kotičkih lahko v njem doživite štiri različne zgodbe Prekmurja.

Dostop do vseh bazenov je urejen s pomočjo klančin, nimajo pa posebnega pripomočka za prehod v vodo. Večina bazenov je sicer zgrajenih z visokimi robovi v višini vozička in tistim, ki se lahko presedejo iz invalidskega vozička na rob, predstavljajo dodatno možnost za vstop v sam bazen. Drugo možnost predstavljajo reševalci iz vode, ki vam lahko priskočijo na pomoč.

Invalidsko stranišče je le v stavbi, a je popolnoma prilagojeno in dostopno. Tu so tudi savne, ki so dostopne z dvigalom.
Bazeni se nahajajo v dveh svetlih nadstropjih, spodnji del je namenjen živahnim in aktivnim obiskovalcem, v njem se bodo odlično počutile tudi družine, zgornji del pa je s kotički za sproščanje in savnami, namenjen predvsem počitku in sprostitvi. Savne so dostopne z dvigalom. V toplejših mesecih pa vas bo gotovo navdušil zunanji termalni park s hitrimi in zabavnimi tobogani, skakalnico v vodo, plavalnim bazenom in obilo naravne sence.

Hotel Termal in Terme 3000 v Moravskih toplicah vsekakor priporočamo vsem, ki si želijo mirnega dopusta, hkrati pa obilo zabave in dobre volje.