Hotel Astoria Bled: hotel in učni center - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Hotelsko središče z učnim centrom.

Hotel Astoria Bled se nahaja v osrčju zgodovinskega mesteca Bled, obdanega s čudovito jezersko obalo, neokrnjeno naravo ter pogledom na edinstveni Blejski grad. Njihov cilj je postati prepoznavno hotelsko središče, zazrto v znanje, ponaša pa se tudi s priznanjem Slovenia Green Accommodation za trajnostni poslovni model. Hotel Astoria ponuja tudi popolnoma prilagojeno invalidsko sobo z dostopom na balkon.

Gre za prvi in edini šolski hotel pri nas, namenjen izvajanju praktičnega usposabljanja v okviru srednjega in višjega strokovnega javno-veljavnega izobraževanja. Šolski hotel izobraževalno dejavnost opravlja tako, da zagotavlja praktično usposabljanje z delom študentom višješolskih programov Višje strokovne šole za gostinstvo, wellness in turizem Bled ter jim omogoča, da se naučijo svojih bodočih potrebnih veščin pri vsakodnevnem opravljanju turističnega programa.

Dostopno parkiriščeHotel svojim gostom ponuja brezplačno parkiranje v garažni hiši. Tam je označeno tudi invalidsko parkirišče tik pred vhodom v hotel. To parkirišče je sicer velikokrat zasedeno, zato je priporočljivo, da že ob prijavi rezervirate tudi parkirišče. 
Dostopen vhodV primeru, da boste parkirali pred vhodom, naj vas opozorimo na strmino klanca. Osebe na invalidskih vozičkih morajo iti namreč okrog hotela, saj so neposredno pred glavnim vhodom stopnice. Iz terase do vhoda je sicer ponovno nekaj stopnic, vendar pa jih lahko premagate kar s pomočjo stopniščnega vzpenjalca (dvigala). Tega upravljajo zaposleni, zato bo najlažje, da pokličete na recepcijo (telefon: 04 579 44 00) in poveste, da ste pred dvigalom. Celoten hotel je sicer popolnoma dostopen s pomočjo klančin in dvigal.
Dostopna sobaSoba je enoposteljna z lastno prilagojeno kopalnico. Če imate željo po dodatnem ležišču, to sporočite na recepciji in vam ga pripravijo.
Prilagojena kopalnicaKopalnica je prilagojena z ročaji, tuš je brez roba. Kopalnica vsebuje tudi stolček za pod tuš. Za recepcijo pa se nahaja še prilagojeno splošno invalidsko stranišče.
Dostopna kavarna ali restavracijaV pritličju hotela se nahajata čudovita restavracija in kavarna. Obe sta urejeni z dostopom na sončno hotelsko teraso. V času poletne sezone pa gostom bivanje popestrijo z glasbo in s tematskimi večeri. Restavracija je zelo prostorna, svetla in prilagodljiva. Zajtrk je samopostrežni, v kolikor pri izbiri in postrežbi hrane potrebujete pomoč, je ob pultih vselej na voljo veliko zelo prijaznega in ustrežljivega osebja.
Dostopen vstop v vodo bazenaJacuzzi nima posebnega pripomočka za dostop v vodo. Pri tem potrebujete pomoč spremljevalca.
Dodatna dostopna ponudbaHotel vsebuje wellness in dva jacuzzija. Eden izmed njiju je dostopen, a nima pripomočka za vstop v vodo. Wellness je sicer popolnoma dostopen, prilagojen pa žal ne. Masažni prostori so dovolj prostorni, da lahko pridete do masažne mize tudi z invalidskem vozičkom. Pripomočka za dvig na mizo ni. Savne so ene izmed večjih in imajo zelo široka vrata. Tuši so popolnoma dostopni, saj ni vrat in ni roba v tušu.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja nad Blejskim jezerom, okrog katerega je speljana prijetna krožna pot. Žal ta ni v celoti asfaltirana, saj od Velike Zake dalje poteka po neutrjeni peščeni podlagi. Vsekakor pa je vredna sprehoda, saj je ravno del od starega jedra, mimo gradu in do Velike Zake najbolj slikovit. V bližini hotela je tudi prijeten park, ki pa ima makadamsko podlago. Ta je največkrat dovolj utrjena tudi za uporabnike vozičkov na ročni pogon.

Dodatna ponudb

Astoria nudi delno dostopno razvajanje

V istem nadstropju, kjer je soba prilagojena invalidom, se nahaja tudi wellness center. Wellness je popolnoma dostopen, prilagojen pa žal ne. Masažni prostori so sicer dovolj prostorni, da lahko pridete do masažne mize tudi z invalidskem vozičkom. Savne so ene izmed večjih in imajo zelo široka vrata, tuši pa so popolnoma dostopni – ni vrat in ni roba v tušu. Težavo predstavlja le jacuzzi, saj je dostop do njega preko stopnic. Vendar pa lahko osebe na invalidskih vozičkih kadarkoli dostopajo do terase, kjer je še en jacuzzi. Ta je brez stopnic, a nima nobenega pripomočka za lažji dostop v vodo.