Grand Hotel Toplice - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Vhod v Grand Hotel Toplice

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Grand Hotel Toplice z jezera.

Eminentni hotel z bogato zgodovino.

Grand Hotel Toplice je edini blejski hotel, ki stoji prav na obali Blejskega jezera. Je najelegantnejši blejski hotel z rustikalno notranjostjo, ki pripoveduje zgodbe njegove skoraj stoletne zgodovine. 

Leta 1818 so na mestu, kjer danes stoji Grand Hotel Toplice, odkrili dva termalna vrelca z zdravilnimi lastnostmi in že štiri leta pozneje, ko so ju pokrili z leseno barako, uredili prvo kopališče na Bledu. Leta 1850 je ob kopališču, neposredno ob jezerski obali, poštni ravnatelj Hoffmann iz Ljubljane začel graditi manjši hotel, ki ga je odprl leta 1854. Po svoji ženi Louisi ga je poimenoval Louisenbad (Louisine toplice). Stavba je bila predhodnica današnjega Grand Hotela Toplice. Že v prvem obdobju so tam letovali predstavniki visoke družbe in tako je ostalo več kot stoletje vse do danes. 

Hotel Toplice, prvi hotel z lastnim pokritim bazenom, je še danes najbolj znan hotel na Bledu, ki hrani spomin na neštete slavne osebnosti in mnoge pomembne dogodke. V hotelu so namreč pogosto prebivali tuji državniki, diplomati in člani delegacij, ki so bili na uradnih obiskih, med drugim so tu prenočevali kralji, več kot 20 predsednikov držav, več kot 20 predsednikov vlad, na desetine ministrov, Nobelovih nagrajencev, mislecev, ustvarjalcev, znanstvenikov, športnikov, umetnikov in filmskih zvezd. Vsak obisk je posebna zgodba.

Številni gosti hotela, ki so bili očarani nad lepotami Bleda in zelo zadovoljni z nastanitvijo v Toplicah, so se v hotel vračali vsako leto, tudi po več desetletij zapored. Grand Hotel Toplice Bled še danes slovi po tem, da se po prvem obisku zagotovo želiš vrniti še enkrat.

Prenovljeni hotel goste pomirja s tradicionalnim stilom in razvaja z razkošnim udobjem. Kot rečeno, so nekdaj v njem bivali mnogi eminentni gostje, danes pa ga obiskujejo tudi tisti, ki želijo najbolj elegantno bivanje ob Blejskem jezeru, golfisti in konferenčni gostje. Hotel je tudi znano prizorišče porok in večjih slavij. Ima zasebno plažo in čolnarno, gostom pa so na voljo termalni bazen in izbrane wellness storitve. Temperatura vode v bazenu Wellness studia Luisa je 22°C. Ob kopališču je tudi za invalide prilagojeno stranišče. Dostop do vode pa je otežen zaradi dezinfekcijskega bazenčka za noge (stopnička). Uporaba je možna le, če imate s seboj spremljevalca, ali vam pri tem pomaga hotelsko osebje. Tudi za dostop v sam bazen namreč nimajo posebnega pripomočka. Zunanja plaža žal ni dostopna in prilagojena za invalide.

Dostopno parkiriščePred hotelom je en parkirni prostor rezerviran tudi za invalide. Priporočamo, da že ob rezervaciji rezervirate še parkirni prostor, da vas bo ta zagotovo čakal.
Dostopen vhodVhod v hotel je popolnoma dostopen in v ravnini.
Dostopna sobaHotel ponuja eno invalidsko sobo, v kateri se vhodna vrata v sobo odpirajo na 2 načina – na ven ali noter, kakor je gostu lažje.
Prilagojena kopalnicaSoba ima kar 2 kopalnici – pri tem je ena prilagojena za invalide, ima oprijemala in tuš brez roba. Ogledali smo si tudi ostale standardne sobe. Tudi kopalnice v standardnih sobah so prostorsko primerne za invalidski voziček in morda dodatna možnost za lažje gibalno ovirane invalide. Prilagoditev nimajo, je pa v kad možno postaviti plastični stolček.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je dostopna s pomočjo dvigala, prav tako pa so dostopni tudi vsi ostali splošni prostori. Kavarna ponuja neprekosljive razglede na Blejski otok z okolico.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Vrhunska gurmanska izkušnja vredna prestižnih kulinaričnih nagrad

V Grand Hotelu Toplice deluje tudi znana restavracija Julijana, ki jo najdete v spodnjem delu hotela, s čudovito teraso ob najlepšem delu Blejskega jezera. Sprejme 20 gostov, prav tolikim pa lahko postreže tudi na terasi restavracije. Gurmanske kreacije nastajajo pod taktirko kuharskega šefa Simona Bertonclja, pod njegovim kreativnim vodstvom pa je Restavracija Julijana dobila prestižno priznanje Michelinov krožnik (v originalu The Michelin Plate), in sicer za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok za leto 2020, po klasifikaciji Gault&Millau pa prejela 3 kape.

V Restavraciji Julijana pri sestavi jedi uporabljajo vse delikatese, ki sodijo v restavracijo višjega ranga. Med njimi med drugim ne smejo manjkati gosja jetra, račja jetra in boljši deli govedine. Pomembni so seveda tudi vrhunski produkti lokalnih proizvajalcev, od sveže lokalne zelenjave in  mlečnih izdelkov, do prvovrstnih postrvi lokalnega rejca. V Restavraciji Julijana pa vam postrežejo tudi z najbolj tipično sladico Bleda – originalno blejsko kremno rezino po pristnem receptu, s katerim razveseljujejo sladkosnede zadnjih 66 let. Redno sodelujejo tudi v Tednu restavracij.