Termalna riviera Terme Čatež - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Terme Čatež

Največji pokriti kompleks bazenov v Sloveniji.

Termalne vrelce današnjega zdravilišča Terme Čatež so odkrili ob sotočju Save in Krke pred več kot 220 leti. Domačini so že tedaj ugotovili, da voda iz čateških vrelcev blagodejno vpliva na dušo in telo. Danes lahko pacienti in gosti uživajo v bazenskem kompleksu Hotela Čatež  – v notranjem bazenu z whirlpoolom in masažnimi ležišči ter zunanjem bazenu nepravilnih oblik s podvodnimi masažami. Bazeni ponujajo vadbo in prijetno sprostitev.

Posebnost je terapevtski bazen s klančino, po kateri se gostje z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, kakor tudi tisti, ki uporabljajo invalidski voziček, spustijo do nivoja vode in vstopijo v bazen brez pomoči spremljevalca ali dvigala. Temperatura vode v bazenih je od 32 do 36 °C.

Prijetno kopanje v hotelskem bazenskem kompleksu in razvajanje v vrhunskem Spa & Wellness centru so le del ugodja, ki ga svojim gostom ponuja hotel. Povezovalni hodnik s Hotelom Toplice omogoča neposreden vstop v zimsko Termalno riviero in v Športni center. Bazenski kompleks pod tremi kupolami med drugim vsebuje terapevtski bazen, notranji bazen z whirlpoolom in masažnimi ležišči ter zunanji bazen nepravilnih oblik. Gre za največji pokriti kompleks bazenov, ki vsebujejo termalno vodo, saj znaša več kot 2.300 m² notranjih površin in vsebuje številne vodne atrakcije, med drugim gusarsko ladjo. Skozi prehod pa lahko zaplavate tudi v zunanji bazen oziroma v poletno Termalno riviero.

Tudi ta se lahko pohvali kot največja, saj vsebuje več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin. Temperatura termalne vode se giblje od 26 do 36 °C. Tudi tu se skriva kar nekaj vodnih atrakcij, hkrati pa nudijo tudi več različnih animacijskih programov.

V Zdravstvenem centru izvajajo programe zdravljenja in rehabilitacije. Vsebuje tudi hospitalni oddelek s 24-urno nego. Zdravstveni center predstavlja osrednji del ponudbe zdraviliške dejavnosti za pospešeno okrevanje bolnikov in njihovo vključitev v vsakodnevno življenje. Status naravnega zdravilišča pa je Ministrstvo za zdravje Termam Čatež podelilo že leta 1962

Dostopno parkiriščeParkirišče se nahaja neposredno ob termah, parkirna mesta za invalide so označena.
Dostopen vhodVstop je dostopen brez arhitektonskih ovir, dostopi do bazenov so popolnoma prilagojeni. Tudi celotni zunanji bazenski kompleks je popolnoma dostopen, poti so tlakovane in urejene s klančinami.
Prilagojene sanitarijeNa notranjem bazenu se nahaja splošno invalidsko stranišče, ki je prostorno, predvsem pa primerno prilagojeno. Hkrati sanitarije predstavljajo tudi garderobo za invalide. Še eno invalidsko stranišče se na zunanjem delu nahaja na moškem delu stranišča (pri glavnem vhodu v poletno termalno riviero) in je samo eno.
Dostopna kavarna ali restavracijaTako restavracija kot bar in terasa so popolnoma dostopni.
Dostopen vstop v vodo bazenaNotranji bazen je prilagojen s klančino in fiksnim dvigalom za v vodo, kar pomeni, da je omogočen dostop tudi v vodo, a so hkrati pri tem težje gibalno ovirane osebe vezane samo na prvi bazen. Prav tako se tudi v zunanji poletni termalni rivieri nahaja samo en bazen, ki je prilagojen s fiksnim dvigalom za invalide, upravlja ga reševalec iz vode. Terapevtski bazen pa vsebuje klančino, po kateri se lahko spustite do nivoja vode in vstopite v bazen brez pomoči spremljevalca ali dvigala.
Dodatna dostopna ponudbaZdravstveni center, Hotel Čatež.
Dostopne sprehajalne potiDostopen je celoten kompleks, torej tudi poti, ki povezujejo hotele v sklopu Term Čatež med seboj in s samimi termami, hkrati pa so dostopne tudi parkovne poti, poti med mobilnimi hiškami in načeloma tudi tiste med indijanskimi šotori (makadamska in travnata podlaga).

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Izjemno dostopen kompleks.

Čeprav je ob termah Čatež več hotelov, je Hotel Čatež edini, ki je popolnoma dostopen. Ponuja prijeten ambient počitniškim gostom in vsem tistim, ki si v Termah Čatež lajšajo zdravstvene težave. Tudi družine najdejo tu svoj počitniški dom z namestitvijo v prostornih hotelskih suitah. 

Hotel Čatež nima arhitektonskih ovir, zato je še posebej primeren za goste z gibalnimi ovirami. Nudi tri popolnoma prilagojene invalidske sobe, lažje gibalno ovirani, ki so samostojni, pa lahko morda v primeru polnih rezervacij koristijo tudi “kotne” sobe. Tudi te so namreč dovolj velike, kopalnica pa je zaradi kotne postavitve dovolj prostorna za uporabo osebe na invalidskem vozičku. Osebje vam lahko prinese tudi stolček za pod tuš, a se ta nahaja v dvignjeni kabini.

V hotelski restavraciji vam nudijo samopostrežni zajtrk, kosilo ali večerjo iz samopostrežnih bifejev. V kolikor bi pri postrežbi potrebovali pomoč, vam jo nudi prijazno osebje. Dostopna pa sta tudi bar in sončna hotelska terasa.

Sorodna ponudba