Turizem Loka – sobe in apartmaji - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Prijetna nastanitev v bližini srednjeveške Škofje Loke.

Turizem Loka se nahaja v bližini starega mestnega jedra srednjeveške Škofje Loke ter ob vstopu v Selško dolino. Okolica nudi številne možnosti obiska bogate kulturno zgodovinske dediščine, kakor tudi pestre možnosti aktivnega preživljanja prostega časa z obiskom tematskih, pohodniških ali kolesarskih poti, ribolova, smučanja na urejenih smučiščih in številnih drugih aktivnosti. Obenem lokacija objekta predstavlja odlično izhodišče za obisk drugih krajev po Sloveniji.
Turizem Loka ponuja nastanitve v lično opremljenih sobah in apartmajih, vsebuje pa tudi wellness center s savno in masažnim bazenom, ki pa žal nista dostopna zaradi stopnic. Za recepcijo se nahajata dva invalidska apartmaja.

Priporočamo, da jih obiščete in se jim pustite razvajati. Vabljeni!

Dostopno parkiriščePred vhodom se nahajata dva označena invalidska parkirna prostora.
Dostopen vhodNasproti parkirišča se nahaja klančina, ki je lahko vozna za invalide in pelje do vhoda. Recepcija je popolnoma dostopna.
Dostopna sobaNa voljo sta dva apartmaja, oba ponujata triposteljno sobo (2+1).
Prilagojena kopalnicaObe sobi sta opremljeni z veliko kopalnico, ki je prilagojena potrebam invalidne osebe. Vsebuje tuš brez roba, pod katerim je zložljiv stol, v kopalnici so tudi oprijemala.
Dostopna kavarna ali restavracijaVelika jedilnica je primerna osebam na invalidskem vozičku. Ob predhodno izraženi želji vam lahko posebej uredijo in rezervirajo tudi prostor za mizo.
Osebam na invalidskem vozičku sta dostopna tudi zunanja terasa in vrt za hišo.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Škofjeloški pasijon na Unescovem seznamu nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Škofjeloški pasijon je najstarejše dramsko besedilo na Slovenskem, ki ga je okrog leta 1715, po starejših predlogah napisal eden izmed loških menihov. Hkrati je tudi najstarejša ohranjena evropska režijska knjiga, edina iz baročnega obdobja. Besedilo je organizirano v 13 podob (slik), povzetih po svetopisemskih besedilih. Sestavlja ga 869 verzov v starološkem narečju. Pasijon je zasnovan kot procesija, ki se zaustavlja na določenih točkah srednjeveške Škofje Loke. Leta 2011 je Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije skupaj z občino Škofja Loka začelo pripravljati nominacijo Škofjeloškega pasijona za vpis na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Predlog je bil sprejet 1. decembra 2016 in je prvi primer slovenske dediščine na tem seznamu.

Škofjeloški pasijon že od samega nastanka v času baroka doživlja uprizoritve na ulicah srednjeveškega jedra Škofje Loke. Bogata kostumografija in scenografija ter številčna, več kot 900-članska lokalna igralska zasedba ob vsakokratni uprizoritvi v Škofjo Loko privabita množico obiskovalcev. Gre za zgodovinsko uprizoritev, ki je zaradi svoje kompleksnosti na sporedu na vsakih šest let. Naslednja uprizoritev je bila načrtovana za leto 2021.

Škofja Loka z okolico

Število ponudb: 4

Preveri ponudbe

Sorodna ponudba

Alpska Slovenija

Število ponudb: 48

Preveri ponudbe