Turistična kmetija Urška - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Pripomočki in druge prilagoditve ležišča

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dopust, ki razbremeni dušo in telo.

Turistična kmetija Urška ponuja vsem dopustnikom mir, počitek od hitrega življenja in užitek na svežem zraku z domačo hrano. Tukaj lahko preživite idealen dopust, ki bo v vas pustil tako pozitiven vtis, da se boste zagotovo želeli še enkrat vrniti.

Pri Urški se boste do sitega najedli domačih in nadvse slastnih dobrot. Na zunanji terasi pa lahko uživate v prekrasnem razgledu na sosednje hribe.

Turistična kmetija je izjemno prilagojena gibalno oviranim, saj so že pred leti zasnovali sobo, primerno za invalidne osebe. Takrat je pri njih namreč bivala gostja, ki je z družino dopustovala na Turistični kmetiji Urška in ob tem omenila, da njen dedek žal ne bo mogel priti k njim, ker je na invalidskem vozičku. To je bila za lastnike izhodiščna pobuda in hkrati izziv, ki so ga več kot uspešno opravili.

Srčno priporočamo obisk!

Dostopno parkiriščeParkirišče se nahaja ob turistični kmetiji, a ni posebej označeno, je pa urejeno in prilagojeno tudi osebam na invalidskih vozičkih.
Dostopen vhodVhod v turistično kmetijo je v ravnini.
Dostopna sobaTuristična kmetija Urška nudi gibalno oviranim ogromno prilagojeno sobo v pritličju.
Prilagodljivo ležiščePostelja je dvižna in si jo lahko prilagodite po svojih potrebah.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prostorna in primerno prilagojena osebam na invalidskih vozičkih. Vsebuje kopalno kad, kjer je nameščen stol, za vse težje ovirane invalide pa je na voljo tudi dvigalo za v kad.
Dostopna kavarna ali restavracijaKuhinja in jedilnica sta popolnoma prilagojeni in dostopni, prostori so veliki in omogočajo dovolj gibanja. Tudi zunanja terasa je povsem dostopna.
Dodatna dostopna ponudbaLažje gibalno ovirani invalidi, ki so se zmožni presesti, imajo možnost uporabe dovolj široke savne.
Dostopne sprehajalne potiOkolica je kljub bolj hribovitemu svetu dostopna in prilagojena za gibalno ovirane, saj je asfaltirana, hkrati pa sam kraj ponuja več možnosti za čudovite krajše sprehode pa tudi izlete.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Wellness z bogato ponudbo.

Na Turistični kmetiji Urška boste našli tudi parno in turško savno, masažne tuše, bazen z mehurčki, seneno kopel in sobo za počitek – Hišo dobrega počutja. Na 100 kvadratnih metrih imajo gostje na voljo še kotiček, kjer se lahko okrepijo in osvežijo z domačimi zeliščnimi čaji in biološko pridelanimi jabolki.

Žal večina wellnessa ni dostopna težje gibalno oviranim, saj je pot do zunanjega bazena ovirana in ob njem ni posebnega pripomočka za dostop v vodo. Mali wellness bazen v notranjosti pa se skriva v kotu sobe, do njega vodijo stopnice, ki niso izdelane v ravni liniji, zaradi česar dostop ni možen. Je pa možno uporabiti savno, ki je širša in dostopna, v kolikor ste se zmožni sami presesti.