Hotel Čatež: zelo dostopen kompleks - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Izjemno dostopen kompleks.

Hotel Čatež ponuja prijeten ambient tako počitniškim gostom, tistim, ki si v Termah Čatež lajšajo zdravstvene težave, kot tudi družinam. Hotel nima arhitektonskih ovir, zato je še posebej primeren za goste z gibalnimi ovirami. Ponuja tri popolnoma prilagojene invalidske sobe, lažje gibalno ovirani pa lahko, v primeru zasedenih kapacitet, koristijo tudi “kotne” sobe. Tudi te so namreč dovolj velike, kopalnica pa je zaradi kotne postavitve dovolj prostorna za uporabo osebe na invalidskem vozičku. Osebje vam lahko prinese tudi stolček za pod tuš, a se ta nahaja v dvignjeni kabini. V hotelski sampostrežni restavraciji vam pomoč nudi tudi prijazno osebje. Dostopna pa sta tudi bar in sončna hotelska terasa.

Gostje lahko uživajo v bazenskem kompleksu Hotela Čatež  – v notranjem ter zunanjem bazenu nepravilnih oblik, posebnost pa je terapevtski bazen s klančino, po kateri se gostje z omejenimi gibalnimi sposobnostmi in uporabniki invalidskega vozička, spustijo do nivoja vode in vstopijo v bazen brez pomoči spremljevalca ali dvigala. Temperatura vode v bazenih je od 32 do 36 °C.

Dostopno parkiriščeParkirišče se nahaja neposredno ob hotelu, parkirna mesta za invalide so označena.
Dostopen vhodVstop je dostopen brez arhitektonskih ovir, vrata so drsna. Levo pri recepciji se nahaja vhod na notranje bazene, prilagojen gibalno oviranim. Bazen je popolnoma dostopen in prilagojen. Tudi celotni zunanji bazenski kompleks je popolnoma dostopen, poti so tlakovane in urejene s klančinami.
Dostopna sobaV hotelu nudijo invalidom 3 invalidske sobe. Sobe so velike in prostorne ter popolnoma prilagojene. Del sobe se nadaljuje tudi na balkon, ki pa ni dostopen za prehod z invalidskim vozičkom (pri tem je mizico možno potegniti med vrata balkona).
Prilagojena kopalnica2 sobi imata prilagojeno banjo, 1 soba pa ima tuš brez roba. V kopalnicah so tudi oprijemala in stolček. Splošno invalidsko stranišče je tudi na bazenu. To je prostorno, predvsem pa primerno prilagojeno. Hkrati sanitarije predstavljajo tudi garderobo za invalide. Še eno invalidsko stranišče se na zunanjem delu nahaja na moškem delu stranišča (pri glavnem vhodu v poletno termalno riviero) in je samo eno.
Dostopna kavarna ali restavracijaTako hotelska restavracija kot bar in terasa so popolnoma dostopni.
Dostopen vstop v vodo bazenaNotranji bazen je prilagojen s klančino in fiksnim dvigalom za v vodo, kar pomeni, da je omogočen dostop tudi v vodo, a so hkrati pri tem težje gibalno ovirane osebe vezane samo na prvi bazen. Prav tako se tudi v zunanji poletni termalni rivieri nahaja samo en bazen, ki je prilagojen s fiksnim dvigalom za invalide, upravlja ga reševalec iz vode. Terapevtski bazen pa vsebuje klančino, po kateri se lahko spustite do nivoja vode in vstopite v bazen brez pomoči spremljevalca ali dvigala.
Dodatna dostopna ponudbaTermalna riviera, zdravstveni center. Dostopna je tudi Digitalna grajska sobana s predstavitvijo sedmih posavskih gradov.
Dostopne sprehajalne potiDostopen je celoten kompleks, torej tudi poti, ki Hotel Čatež povezujejo z drugimi hoteli v sklopu Term Čatež in s samimi termami, hkrati pa so dostopne tudi parkovne poti in poti med mobilnimi hiškami.

Dodatna ponudba

Največji pokriti kompleks bazenov v Sloveniji.

Zimska Termalna riviera je največji pokriti kompleks bazenov, ki vsebujejo termalno vodo, skozi prehod pa lahko zaplavate tudi v zunanji bazen oziroma v poletno Termalno riviero, ki tudi vsebuje več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin. V Zdravstvenem centru izvajajo programe zdravljenja in rehabilitacije, vsebuje pa tudi hospitalni oddelek s 24-urno nego.

Kot novost si lahko ogledate tudi Digitalno grajsko sobano, ki predstavlja sedem posavskih gradov. Prostor se nahaja v bližini lokala Urška.