Hiša posebne sorte: v bližini Štanjela - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Na stičišču Krasa in Vipavske doline.

V neposredni bližini znamenitega Štanjela se na zahodni strani Gornje Branice skriva idilična vasica Kodreti, kjer stoji tudi Hiša posebne sorte. Vasica je dobila po sedaj že izumrli rodbini Kodre, ki se je sem naselila pred nekaj stoletji. Vasica leži v dolini reke Branice, ki loči Vipavsko dolino, Kras in hrbet Vrhe (Švico), med hriboma Lukovnik in Gradišče. Župnijska cerkev Sv. Katarine, s tremi oltarji v notranjosti in z zanimivimi stenskimi poslikavami, je skupna farna cerkev za vse vasi Gornje Branice (Koboli, Večkoti, Čehovini, Dolanci, Kodreti in Trebižani). Tipična primorska vasica ponuja pravo mero tistega, po katerem hrepeni sodobni človek; s svojo neoporečnostjo, pristnostjo ter domačnostjo lahko očara vsakega, ki se vozi tod mimo.

Poleg restavracije v edinstvenem posnetku velbane kleti Hiša posebne sorte nudi nastanitev v 4 apartmajih in 4 sobah s skupno kapaciteto 25 ležišč, 2 apartmaja pa sta prilagojena za osebe, ki pri gibanju potrebujejo invalidski voziček.

Dostopno parkiriščeInvalidska parkirna mesta so na dveh lokacijah. Eno parkirno mesto je pred glavnim vhodom, kjer lahko dostopate do zgornjega dela restavracije (šank). Drugo parkirno mesto pa je z zadnje strani. Parkirate lahko pod nadstreškom, tako da vam slabo vreme ne more pokvariti prihoda.
Dostopen vhodVhod je popolnoma dostopen.
Dostopna sobaV Hiši posebne sorte invalidom nudijo dve prilagojeni sobi. V vsaki so tri ležišča z možnostjo še enega dodatnega na tleh. Obe sobi sta povezani s skupno teraso in imata lastno prilagojeno kopalnico.
Prilagojena kopalnicaKopalnici v obeh sobah sta dovolj veliki in prilagojeni. Tuš kabina ima sicer minimalni rob, zastekljena je tako, da se na zelo široko odpre. Znotraj je zložljiv stol in oprijemalo. To se nahaja tudi ob wc školjki.
V spodnjem delu, kjer je restavracija, se nahaja splošno invalidsko stranišče. Tudi z zadnje strani hiše boste našli prilagojeno invalidsko stranišče. Nahaja se ob pokritem parkirnem prostoru.
Dostopna kavarna ali restavracijaV hiši posebne sorte sta dve restavraciji. Ena se nahaja v zgornjem delu kjer so tudi invalidske sobe. Večinoma vam tam postrežejo zajtrk. Če pa imate željo, pa vam zgoraj postrežejo tudi s kosilom in večerjo. Na drugi strani hiše v kletnem prostoru se nahaja večja restavracija, kjer poleg obrokov pripravljajo tudi razne dogodke. Dostop je možen preko klančin, ki so dokaj položne, nekateri pa bodo potrebovali pomoč spremljevalca.
Dodatna dostopna ponudbaV kletnem delu hiše se nahaja večja restavracija, ki jo lahko najamete za razne dogodke (poroke, seminarje…).

Dodatna ponudba

Preživita vajin najlepši dan v Hiši posebne sorte.

V Hiši posebne sorte lahko sklenete tudi poroko – začetek vajine skupne poti. Čarobnost tega trenutka delite z najbližjimi in slavite ljubezen s tistimi, ki vaju imajo radi. V Hiši posebne sorte se zavedajo, da je vsaka poroka edinstvena, zato se vsakemu paru posebej posvetijo. Prilagodijo se željam in idejam bodočih zakoncev. Skupaj z vami se pogovorijo, včasih tudi sami kaj svetujejo, toda glavna sta vidva! In ja, pri njih je lahko vse na enem mestu – obred, obed, zabava, počitek in zajtrk.

Sorodna ponudba

Letno kopališče Ajdovščina

Vipavska dolina in okolica

Celoten opis
Pomnik miru in razgledni stolp Cerje

Pomnik miru Cerje

Kras in NotranjskaVipavska dolina in okolica

Celoten opis