Termalno kopališče Zdravilišča Radenci - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Termalno kopališče Zdravilišča Radenci

Več, kot si sploh lahko zaželiš.

Bazenski deli v Zdravilišču Radenci ponujajo za vsakega svoj delček raja. Bazenski kompleks obsega notranji plavalni bazen z navadno vodo, notranji in zunanji termalni bazen s termomineralno vodo, notranji bazen s toplimi vrelci do 35℃, čofotalnike za otroke z navadno in termalno vodo, bazen za knajpanje s hladno vodo, slapove, pod- in nadvodne masaže ter atraktivno deročo reko.

Bazeni so popolnoma prilagojeni in dostopni. Že v garderobnem delu se nahajajo gibalno oviranim popolnoma prilagojen prostor za tuširanje, prilagojena garderoba in tudi veliko, predvsem pa prilagojeno invalidsko stranišče. Prehodi do vseh bazenov so urejeni s klančinami. Ob bazenih so označeni tudi invalidski ležalniki, ki ji zaposleni po potrebi tudi ustrezno premaknejo. V zimskem času (od oktobra do aprila) ni dostopen zgolj zunanji termalni bazen, saj do njega vodijo le stopnice.

Iz bazenskega dela lahko stopite tudi v svet savn. Na voljo je več različnih savn, in sicer 2 finski, turška, zeliščna, infrardeča in tilarij. Vse žal niso dostopne gibalno oviranim, vendar so vrata pri nekaterih dovolj široka, da se lahko lažje gibalno ovirane osebe na invalidskih vozičkih takoj pri vratih presedejo na klopco in uživajo tudi v tej ponudbi. V svetu savn imajo dostopen tudi velik tuš.

Naj omenimo še “Kneipp terapijo” oziroma terapijo z mrzlo-vročo vodo, ki jo tudi lahko preizkusite. Tam imajo namreč izdelano klop (obložena je s ploščicami, zato pazite, da vam pri tem ne spodrsne in padete!), na katero se lepo usedete, noge pa položite v vodo. Kljub temu, da veliko invalidov ne čuti nog, je terapija kljub temu zelo ugodna za boljšo prekrvavitev nog.

V Zdravilišču Radenci lahko obiščete tudi specialistične ambulante, kjer vam zdravniki po pregledu ponudijo tudi posebno, za vas prilagojeno terapijo. Pohvalijo se lahko z več kot 135-letno tradicijo zdravljenja srčno-žilnih bolezni in imajo kardiorehabilitacijski center z najsodobnejšo opremo. Pri zdravljenjih uporabljajo tudi mineralno vodo, bogato s CO₂, iz Radencev, ki v mineralni kopeli napolni z energijo, izboljšuje cirkulacijo, znižuje krvni tlak, stabilizira srčni utrip in splošno počutje. Poskusite pa jo lahko tudi v pitni kuri iz najstarejšega zdravilnega vrelca, ki izboljšuje počutje, krepi imunski sistem, prispeva k normalizaciji krvnega tlaka in splošni sprostitvi. Zdraviliškim gostom nudijo 24-urno skrb in različne zdravstvene (medico) programe: program za srce in ožilje, program za hrbtenico, revmatski program, antistresni program, shujševalni program z akupunkturo in klasični zdraviliški program “Classic”.

Dostopno parkiriščeRezervirana invalidska parkirišča se nahajajo pri vhodu na desni strani.
Dostopen vhodPopolnoma dostopen je tudi bazenski kompleks. Lažje gibalno ovirane osebe na invalidskih vozičkih lahko uporabljajo tudi nekatere izmed savn.
Prilagojena kopalnicaPrilagojena invalidska stranišča so na voljo v celem kompleksu Zdravilišča Radenci. Na bazenskem kompleksu so poleg invalidskih stranišč na voljo tudi dostopne garderobe in prostori za tuširanje. Vsi prehodi so prehodni s klančinami.
Dostopna kavarna ali restavracijaČudovita kavarna in njena prav tako dostopna terasa sta na desni strani vhoda. Na steni boste opazili gumb, na katerega pritisnete, da pride natakar ven in vam ni potrebno hoditi noter in naročati pijačo. Tudi notranji del kavarne je prilagojen in dostopen s klančino. Restavracija z veliko prostora omogoča normalno gibanje.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaKopališče je opremljeno z bazensko dvigalom.
Dodatna dostopna ponudbaZdravilišče, savne, zdravstveni center, Kneipp terapija.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Več kot 250 sončnih dni na leto in čarobna legenda.

Legenda pravi, da so mineralni vodi v Radencih nekoč davno pod zemljo pot utirali pridni škrati. Žuborenje vode je slišal študent medicine, ki je našel izvir vode in dokazal njene zdravilne učinke. Že leta 1882 so Radence obiskali prvi zdraviliški gostje. Zdravilne učinke mineralne vode, bogate s CO₂, iz Radencev, na srce in ožilje zdraviliški gostje in vsi tisti, ki skrbijo za zdrav življenjski slog, uživajo tudi danes. Gostje se lahko odločijo za dva hotelska kompleksa, Hotel Radin in Hotel Izvir. Oba hotela sta namenjena tako zdraviliškim gostom kot tudi tistim, ki prihajajo sem na aktiven oddih in sprostitev. Pohvalijo se lahko s povprečno več kot 250 sončnimi dnevi na leto ter seveda z z mineralno vodo z visoko vsebnostjo CO₂. Posebnost Hotela Radin so Salon Zdravja in pitne kure z naravno mineralno vodo, simbol hotela. O nastanku zdravilišča lahko izveste več tudi na videoposnetku.

V Zdravilišču Radenci stavijo na okusno hrano, ki je tudi zdrava. Ogromna hotelska restavracija kar ponuja svoje jedi, ki sledijo smernicam zdrave prehrane in priporočil zdravnikom skozi dietne menije, prav tako pa je poskrbljeno tudi za vegetarijance. Dnevno imajo razstavljene 3 obroke, da lahko tudi vidite, kaj je zdravo za telo v različnih kombinacijah hrane.

Sorodna ponudba

Termalni park Terme 3000

Murska Sobota in okolica

Celoten opis
Hotel Izvir

Hotel Izvir

Murska Sobota in okolica

Celoten opis
Hotel Radin

Hotel Radin

Murska Sobota in okolica

Celoten opis