Hotel Špik: v celoti prilagojen in dostopen - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Hotel Špik
Odlično izhodišče za odkrivanje Kranjske gore in okolice Vir: Hotel Špik.

V celoti prilagojen in dostopen hotel.

V osrčju čudovitega Gozda Martuljka se je leta 2009 prebudil hotel Špik. Bogastvo lepot okoliške narave se odraža v značaju hotela Špik, njegovi formi in celoviti ponudbi. Ta temelji na izjemnih lepotah alpskega okolja. Hotel Špik očara z občutenjem trajnostnega sobivanja z gorskim okoljem, lepotami narave in pečatom tradicije. V Špiku stik z lokalnim okoljem, sprostitev, gibanje in dinamika vrhunskega arhitekturnega oblikovanja celostno prispevajo h kakovosti življenja še dolgo po obisku hotela. Naravni materiali vnašajo v prostore toplino in prijaznost, odprtost pogleda v naravo deluje pomirjujoče in sproščujoče.

Vse sodobno opremljene sobe so klimatizirane in nudijo balkon, kabelsko TV z ravnim zaslonom, minibar, sef ter lastno kopalnico s sušilcem za lase. Ena izmed njih je prilagojena osebam na invalidskih vozičkih.

V restavraciji vam postrežejo tradicionalne slovenske jedi, ki združujejo sodoben način priprave in lokalno pridelane sestavine. V baru pa nudijo izbor slaščic in toplih ter osvežujočih napitkov. 

Hotel svojim gostom ponuja tudi 2 igrišči za skvoš z možnostjo izposoje opreme, odbojko na mivki in badminton ter otroško igrišče. ​Vsekakor pa je nekaj posebnega tudi zato, ker je v celoti prilagojen in dostopen invalidnim osebam ter s tem invalidom prijazen hotel.

Dostopno parkiriščeOznačena invalidska parkirišča so 3 in se nahajajo neposredno pri vhodu v hotel.
Dostopen vhodDostop do hotela je prilagojen s pomočjo klančine. Recepcija je popolnoma dostopna. Na koncu jedilnice je vhod za invalide na bazensko notranjo teraso – galerijo, kjer se lahko okrepčate z njihovo mamljivo ponudbo. Osebe na invalidskih vozičkih dostopajo do bazena s pomočjo dvigala, ki je pred vhodom na galerijo. Vsi bazeni so dostopni s pomočjo klančin.
Dostopna sobaHotel Špik ponuja invalidnim gostom eno popolnoma prilagojeno in dostopno sobo. Vrata so opremljena s protipožarnim sistemom, zato svetujemo pomoč pri odpiranju.
Soba je prostorna, vsebuje tudi balkon, višina ležišča postelje je na 52 cm.
Prilagojena kopalnicaKopalnica je manjša, a je prilagojena, ima tuš brez praga in oprijemalo. Splošno, popolnoma prilagojeno invalidsko stranišče se nahaja tudi pred kavarno.
Dostopna kavarna ali restavracijaKavarna in restavracija sta v prvem nadstropju. Dostopni sta s pomočjo dvigala. Obe sta prostorni in prilagodljivi.
Dostopen vstop v vodo bazenaImajo bazensko dvigalo, ki omogoča lažji dostop v vodo.
Dodatna dostopna ponudbaWellness, katerega bazeni so v celoti dostopni.
Dostopne sprehajalne potiOd hotela Špik do Planice vodijo prilagojene peš in kolesarske poti.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

V celoti dostopni bazeni.

V sklopu rezervacije nočitev lahko brezplačno obiščete Svet vode, ki se razprostira na 250 m², vsebuje sprostitveni bazen s slapom in klopmi za masažo, plavalni bazen s protitokom in otroški bazen z igrali. V poletnem času je odprta tudi zunanja terasa.

Premično bazensko dvigalo omogoča dostop v vse bazene, v zasneženih dneh pa se bazen spremeni v pravljičen prizor s prečudovito snežno kuliso, vidno skozi zastekljeno steno.

Wellness vsebuje tudi svet savn, center lepote in alpske tematske sobe, vendar ti niso prilagojeni.

Kljub temu Hotel Špik s svojo ponudbo predstavlja eno izmed najbolje dostopnih in prilagojenih nastanitev, kjer boste zagotovo kvalitetno preživeli svoj oddih. Priporočamo, da se v to prepričate tudi sami.