Wellness Hotel Montis - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Hotel Montis

Doživetja brez ovir na visoki gorski planoti.

Od Hotela Montis se odpirajo brezmejni razgledi na Kamniško-Savinjske Alpe, vsak dan v osrčju gora pa je, ne glede na letni čas, lahko prav takšen, kakršnega si želite. Turistično rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste zaželeli znova in znova.

V novem hotelu Montis imajo gosti na voljo 54 prečudovitih sob z izjemnim razgledom na krajinski park. Hotel Montis vsebuje dve restavraciji ter bar Ledenico, kongresni dvorani, gorsko knjižnico, wellness center (4 savne, 2 bazena), fitness studio in masažni salon. ​Večina omenjene ponudbe je dostopna tudi uporabnikom invalidskih vozičkov. Prav tako pa hotel vsebuje eno gibalno oviranim popolnoma prilagojeno sobo.
V krasnem rajskem okolju lahko brezskrbno uživate počitnikovanje ne glede na letni čas, hotel pa iz leta v leto še povečuje svojo dostopno ponudbo.

Dostopno parkiriščePosebnost Hotela Montis je, da se z gondolo lahko pripeljete direktno v hotel. 
Na spodnji postaji gondole so urejena parkirišča. Vendar lahko do hotela pridete tudi z avtomobilom; pripeljete se do vhoda, kjer imajo klančino za vstop v hotel. Nato se z dvigalom, ki se nahaja na levi strani, povzpnete v pritličje z recepcijo.
Dostopen vhodVhod do gondole je po strmi klančini, zato tam potrebujete pomoč spremljevalca, z veseljem pa vam pri tem pomagajo tudi zaposleni. Na zgornji postaji je ponovno vse dostopno, brez stopnic ali drugih arhitektonskih ovir. Sama gondola je načeloma brez “stopnice”. Če pa so v njej že ljudje, se zaradi teže gondola nekoliko posede, pri čemer nastane tudi “stopnička”.
Dostopna sobaHotel vsebuje eno sobo, ki je v celoti prilagojena osebam z gibalnimi ovirami. Ta je po velikosti enaka vsem ostalim sobam v hotelu, ki so zelo prostorne in bi same po sebi tudi omogočale dovolj gibanja osebam na invalidskem vozičku.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je zelo velika, brez praga pri tušu in popolnoma prilagojena. Vsebuje tudi premični stolček in potrebna oprijemala. Splošno invalidsko stranišče je spodaj pri kavarni; je popolnoma prilagojeno in prostorno.
Dostopna kavarna ali restavracijaObe restavraciji, samopostrežna in a la carté, sta dostopni osebam na invalidskem vozičku, bar Ledenica pa ne.
Dodatna dostopna ponudbaDve kongresni dvorani, gorska knjižnica, fitness studio in masažni salon ter wellness center (4 savne, 2 bazena). Pri tem mali jacuzzi nima pripomočka za lažji vstop v vodo. Nudijo tudi učitelja smučanja za slepe.
Dostopne sprehajalne potiNa Golteh omogočajo tudi prevoz s sedežnico Medvedjak. Najvišje je z invalidskim vozičkom možno dostopati do razgledne točke. V okolici pa je še veliko makadamskih poti, ki omogočajo sprehod tudi uporabnikom invalidskega vozička.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Raj za aktivne.

Vsem tistim, ki bi želeli iti še dlje, na Golteh omogočajo tudi prevoz s sedežnico Medvedjak. Najvišje je z invalidskim vozičkom možno dostopati do razgledne točke. Pohvalijo pa se lahko tudi z lastnim učiteljem smučanja za slepe. Pri tem se je treba za želeni termin predhodno dogovoriti po telefonu.

Golte pa ponujajo še veliko več programa, a je ta manj dostopen, in sicer:
–  zipline: ta je težko dostopen, saj se je potrebno povzpeti na hrib (travnik), zaradi česar pri tem obvezno potrebujete spremljevalca;
plezalna stena: kdor lahko,
sup na jezeru: kdor lahko, dostop za osebe na invalidskem vozičku je otežen;
ribolov: dostop za osebe na invalidskem vozičku je otežen;
rafting: kdor lahko,
alpski vrt: oteženo gibanje z invalidskim vozičkom po vrtu.

Vsem hotelskim gostom pa nudijo dodatne ugodnosti pri nakupu kart v bližnjih Termah Topolšica, Termah Laško in v Termah Dobrna.