Terme Snovik - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Terme Snovik

Naravno zdravilno sredstvo in vir dodatnih aktivnosti.

Terme Snovik vsebujejo tako notranje kot zunanje bazene, med drugim tudi otroškega in uporabljajo termalno vodo iz lokalnega izvira, oddaljenega le en kilomete. Zunanji bazeni se ponašajo z naravno travnato plažo in tobogani, temperature vode pa se gibljejo med 26 in 28°C. Notranji bazeni so še toplejši, saj ima voda v glavnem bazenu 32°C, voda v masažnem pa 36°C.

Na zunanjem delu poleg bazenov najdete še kotiček za kneippanje in bosonogo pot, naj tematsko pot leta 2018. V bližini se ponuja veliko dodatnih možnosti za sprehode ali kolesarjenje ter oglede. Terme Snovik pa ponujajo animacijo za otroke, nočne sprehode z baklami, delavnice joge, občasne koncerte ali popestritev z drugačnim programom. Na njihovi posesti najdete tudi zeliščni vrt, wellness in ponudbo različnih tretmajev.

Naj pri tem omenimo še, da ima spremljevalec prost vstop v Terme Snovik.

Dostopno parkiriščeParkirišča najdete neposredno pred termami. Med njimi sta tudi dve invalidski, ki sta vhodu najbližji.
Dostopen vhodVhod na recepcijo, kjer prevzamete ključe, je za gibalno ovirane urejen s klančino in se nahaja desno od glavnega. Terme so dostopne s pomočjo klančin, imajo prilagojen (širši) vhod za gibalno ovirane ter druge prilagoditve. Bazen za noge je prehoden, a morajo kolesa skozi vodo. Na zunanji bazen vodi tlakovana pot, ki je široka 80 cm in jo na desni strani zamejuje zidec, na levi strani pa so po tleh nasuti prodniki.
Prilagojene sanitarijeSplošne invalidske sanitarije se nahajajo tik pred vhodom v notranje bazene. Tam je tudi garderoba, namenjena in prilagojena invalidom, ter skupinski prostor za tuširanje.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je prenovljena in ogromna ter omogoča veliko gibanja osebi na invalidskem vozičku. Na zunanji terasi wellnessa se nahajata samopostrežna restavracija in kavarna. Obe sta prilagojeni, brez stopnic, tako da se osebe na invalidskih vozičkih lahko normalno gibljejo.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaTerme nimajo posebnega pripomočka za lažji vstop v vodo, vendar vam pri tem rade volje pomagajo reševalci iz vode.
Dodatna dostopna ponudbaApartmaji v Hiši Smreka, konferenčna dvorana, različni dogodki in dodaten program.

Dodatna ponudba

Apartmaji na robu gozda

Nad Termami Snovik se nahaja apartmajsko naselje, ki se z zadnjim delom odpira proti gozdnatim pobočjem. Apartmajske hiše nudijo kar 74 različnih apartmajev in 31 dvoposteljnih sob, Hiša Smreka pa vsebuje tudi take, ki so primerni za gibalno ovirane. Sobe so lepo urejene in dajejo prijeten občutek domačnosti, zgrajene so iz naravnih materialov in imajo po tleh položena parket in keramiko, zaradi česar so zelo primerni tudi za alergike.

Hkrati se lokacija ponaša še s svojo predanostjo trajnostnemu razvoju, saj so prejeli že okoljski znak okoljska marjetica oziroma Ecolabel in naziv Slovenia Green Accommodation. Pri svojem delovanju uporabljajo 100% obnovljive vire energije kot so biomasa, sončni kolektorji in toplotne črpalke. Pohvalijo se lahko tudi z zeleno mobilnostjo, saj za notranje prevoze in prevoz gostov uporabljajo vozila na električni pogon, na posestvu najdete tudi električno polnilno postajo. Gojijo svojo sadje in zelenjavo ter zelišča, ki rastejo v neokrnjenem okolju. Uporabljajo biološko čistilno napravo, s katero porabljeno vodo vračajo nazaj v okolje ter pri različnih dejavnostih sodelujejo z lokalnim prebivalstvom.

Sorodna ponudba