Hotel Thermana Park Laško Superior - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Pestra in vsestranska ponudba.

Sodoben hotel Thermana Park Laško Superior s štirimi zvezdicami je zadnja pridobitev razkošja, ki je nastala na področju obstoječega kompleksa Zdravilišča Laško. Njegova zunanjost in notranja ureditev sta sodobni, gostinska ponudba natančno premišljena, nočitvene zmogljivosti pa so udobne ter dovršene.

Osebje hotela nudi topel sprejem, strokovno pomoč in domačnost tekom bivanja, zato se gostje tam počutijo prijetno in varno.

Sobe so velike in moderno urejene. V hotelu se nahajajo tudi povezane družinske sobe, 10 sob, ki je prilagojenih osebam na invalidskih vozičkih, sobe, kjer se sprejemajo mali hišni ljubljenčki, sobe, opremljene po Halal certifikatu, sobe s podaljšanim ležiščem in z leseno talno oblogo.

Hotel je zaradi svoje vsestranskosti tudi dobitnik kar 14 nagrad, certifikatov in priznanj, med njimi npr. znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak in predstavlja okolju prijazno delovanje. Hkrati je vsako leto od odprtja, natančneje od leta 2009 dalje, prejel priznanje podjetja Tripadvisor Popotnikova izbira (»Travelers’ choice«), ki spremlja zadovoljstvo gostov in priča o visoki kvaliteti storitev.

Glede na to, da so hotelske kapacitete Thermane tako dobro prilagojene, pri njih redno bivajo tudi ekipe vrhunskih športnikov invalidov, ki na tem območju izvajajo priprave, treninge in tekmovanja.

V bližini hotela Laško je tudi staro mestno središče, ki ponuja več zanimivosti; od srednjeveškega gradu Tabor pa vse do senzacionalne fontane piva Zeleno zlato, ki je bila prva tovrstna fontana na svetu. Za javnost je bila odprta leta 2016, že v prvih dveh letih pa jo je obiskalo več kot 100 tisoč obiskovalcev.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori, namenjeni invalidom se nahajajo na zunanjem parkirišču in v garažni hiši.
Dostopen vhodHotel je zgrajen brez arhitektonskih ovir. Recepcijski pult je ustrezno prilagojen in lahko dostopen.
Dostopna sobaV ponudbi je 10 gibalno oviranim popolnoma prilagojenih sob. Sobe so velike 25 m² in omogočajo gibanje z invalidskim vozičkom. 
Prilagojena kopalnicaV sobi se nahaja lastna prilagojena kopalnica. Ta vsebuje tuš brez roba, oprijemalo ter stolček. 
Dostopna kavarna ali restavracijaVse restavracije in kavarne so popolnoma dostopne in prilagodljive.
Dostopen vstop v vodo bazenaBazeni nimajo nobenega pripomočka za lažji dostop v vodo, zato pri tem potrebujete pomoč druge osebe. Imajo pa ležalnike, ki so rezervirani za invalidne osebe.
Dodatna dostopna ponudbaBazeni, konferenčne dvorane. V večernih urah so gostom na voljo tudi plesna glasba, različni koncerti, zdravstvena in potopisna predavanja, druženja ob družabnih igrah ali ustvarjanje v ustvarjalnih delavnicah.
Dostopne sprehajalne potiKompleks leži v neokrnjenem naravnem okolju tik ob reki Savinji. Do mestnega jedra Laškega vas loči le 15 minut poživljajočega sprehoda ob obeh bregovih Savinje, pot je prilagojena. Poti po mestu so deloma prilagojene, na nekaterih delih občasno pločnik nima prilagojenega robnika ali pa postane preozek. Nekateri deli mesta so opremljeni s taktilnimi oznakami.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Več kot 2.000 m² vodnih užitkov.

V Termalnem centru Thermana se vse vrti okoli (termalne) vode. Lahko jo pijete, se v njej kopate, se namakate v kopeli, zdravite, ogrejete ali izvedete različne terapije. Popotovanje po Thermani je najbolje pričeti v pivnicah termalne vode, kjer vam bo že en sam kozarec na dan poživil telo. Pod edinstveno stekleno kupolo Termalnega Centra Thermana Park, pa vas čaka paleta vodnih sprostitev in razvajanj. Voda Laško izvira iz globine 160 metrov, temperaturo ima med 32 in 35 stopinj celzija. Ker so zdravilni vplivi laške termalne vode tudi znanstveno dokazani, vodo uporabljajo kot poglavitni zdravilni dejavnik tudi pri medicinski rehabilitaciji.

V Termalnem centru pod stekleno kupolo so na 2.200 m² na voljo vodne površine z notranjimi
in zunanjimi bazeni. Med notranjimi najdete bazen z valovi, rekreacijsko-masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitro reko, otroško vodno zabavišče, tri whirlpoole nad bazenom, Kneippov kotiček in tobogan.

Na zunanjih površinah pa so na voljo rekreacijsko-masažni bazen, povezan z notranjim, plavalni bazen, otroški bazen, kristalni bazen, vodna drča in tobogan.

Sorodna ponudba