uHotel - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Med poslovnim življenjem in sprostitvijo.

Današnji uHotel, nekdanji Holiday Inn oziroma Union Business hotel, je svoja vrata odprl leta 1979 in s tem močno povečal nastanitvene zmogljivosti matičnega Grand hotela Union. O njuni skupni zgodbi še danes priča tudi njuna fizična povezanost s prehodom, ki je zastekljen in dovolj širok za vse vrste invalidskih vozičkov.

Hotel je usmerjen predvsem v poslovni turizem, zato ni nenavadno, da ponuja možnost uporabe večjih in manjših poslovnih prostorov ter konferenčnih dvoran. Osebje hotela se bo ob predhodni najavi potrudilo, da ustrežejo vašim željam glede postavitve in pogostitve.

Dostopno parkiriščeHotel ima lastno garažno hišo. Parkirnega prostora za invalide na žalost ni. Lahko pa pokličete prijazne zaposlene, ki vam ga bodo po potrebi rezervirali, tako da boste lahko normalno vstopali in izstopali iz avtomobila. Iz garažne hiše se povzpnete z dvigalom.
Dostopen vhodVhod v hotel je popolnoma prilagojen in je v nivoju pritličja, torej brez klančin oziroma dvigal. Drugi vhod je možen iz garažne hiše.
Dostopna sobaRezervirate lahko double room, vendar je postelja samo za eno osebo. Prostor pod posteljo vam omogoča uporabo sobnega dvigala, vendar ga v hotelu nimajo na razpolago.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prilagojena, opremljena z oprijemali. Hotel nudi tudi splošno invalidsko stranišče, ki je popolnoma prilagojeno. Tudi wellness ima prostorno stranišče, vendar pa je to brez oprijemal.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je popolnoma dostopna.
Dostopna dodatna ponudbaV najvišjem nadstropju hotela se poleg invalidske sobe nahaja sodobno opremljen wellness center z bazenom. Dvigala za dostop v vodo na žalost nimajo. Hotel ponuja tudi sodobni fitnes, vendar vam dostop do njega onemogoča ena stopnica, zato je spremljevalec dobrodošel. Lahko pa vam pri prehodu pomagajo tudi zaposleni, ki so izredno prijazni. Najamete pa lahko tudi konferenčno dvorano.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja v samem središču prestolnice, na secesijskem delu mesta. V bližini so Prešernov trg in Tromostovje, Miklošičev park in glavna železniška ter avtobusna postaja.

Dodatna ponudba

O matičnem hotelu Grand hotel Union.

Grand hotel Union je svoja vrata slovesno in z velikim slavjem odprl leta 1905. Bil je prvi moderni hotel v Ljubljani, nekaj časa pa tudi največja stavba v mestu, zgrajena v secesijskem slogu. Leta 1968 je Grand hotel Union dobil prvi prizidek, zgrajen po načrtih arhitekta Marjana Amalettija, leta 1979 pa še sosednji uHotel. S tem so se hotelske zmogljivosti močno povečale. Hotel je dobil moderno kuhinjo in novo restavracijo, gradbena dela pa so terjala tudi obnovo unionskega vrta. Ta se nahaja v mirnem okolju za hotelom. Dostop do njega je možen tako iz hotela kot tudi z Nazorjeve ulice, kjer se nahaja klančina za dostop gibalno oviranih.

Sorodna ponudba

Kopališče Tivoli

Kopališče Tivoli

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Radisson Blu Plaza Hotel

Radisson Blu Plaza Hotel

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Plečnikove Žale

Plečnikove Žale

Ljubljana in okolica

Celoten opis