Kempinski Palace Portorož: simbol prestiža - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Slika je last hotela Kempinski Palace Portorož.

Magnet za ljudi, ki ljubijo eleganco in zabavo.

Hotel Kempinski Palace Portorož je bil zgrajen in odprt leta 1910, še v času Avstro-Ogrske monarhije. Tisti čas je veljal za turistični objekt najvišje kategorije. Portorož je takrat z Gradežem, beneškim Lidom in Opatijo sodil med najpomembnejša evropska obmorska kopališča in zdravilišča. Ob odprtju leta 1910 je bil Hotel Palace takoj za Excelsiorjem v Benetkah najlepši in največji hotel na Jadranu. Konec leta 1983 so ga razglasili za kulturni spomenik, park pred hotelom pa za spomenik oblikovane narave. V parku vsak december poteka tudi tradicionalni božično-novoletni sejem.

Hotel vsebuje različne restavracije in bare. Eden izmed najlepših in prefinjenih prostorov je definitivno restavracija Sophia – ponuja vrhunsko kulinariko v obliki umetnosti. Privoščite si lahko tudi zajtrk v Kristalni dvorani, se posončite ob bazenu in si naročite nekaj malega iz Pool bara, se udobno namestite v restavraciji Fleur de Sel s pogledom na Piranski zaliv, ali pa poskusite kakšen mamljiv koktajl v baru Palace Club. Kempinski Palace Portorož je invalidnim osebam prijazen hotel. Je dostopen in ponuja tudi kar 3 prilagojene invalidske sobe.

Dostopno parkiriščeZaposleni vam avto parkirajo v garažno hišo, na parkirna mesta, rezervirana za svoje goste.
Dostopen vhodHotel ima dva vhoda, oba sta popolnoma dostopna invalidnim osebam.
Dostopna sobaInvalidske sobe so zelo prostorne, le balkon je dostopen z visokim pragom – stopničko na teraso.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prilagojena, opremljena z oprijemali in tušem brez roba. Pod njim je tudi zložljiv stolček. Splošno invalidsko stranišče se nahaja v pritličju hotela. Je sicer prostorno, vendar nima ustreznih prilagoditev (držal).
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija za hotelske goste je prilagojena. Jedilnica je dostopna za invalide z obeh strani, in sicer s pomočjo stopniščnega dvigala. Ključ dvigala imajo zaposleni, prav tako zaposleni upravljajo z dvigaloma. Restavracija Fleur de Sel je edina restavracija, do katere sicer vodijo stopnice, vendar je ta lahko dostopna s pomočjo “klančine”, po kateri vam pomagajo zaposleni. Dostopna in prilagojena ni le njena terasa – stopnice.
Dostopen vstop v vodo bazenaNa bazenu žal ni nobenega pripomočka za lažji dostop v samo vodo. Gostje hotela imajo vstop tudi na Plažo Meduza, ki pa tudi žal ni prilagojena invalidom. V vodo namreč vodijo stopnice, javno stranišče pa prav tako ni prilagojeno.
Dodatna dostopna ponudbaBazenski del, ki ima invalidom dostopen vhod. Glavni vhod za goste ima sicer 3 stopnice, za osebe na invalidskih vozičkih pa je možna tudi uporaba druge poti, kjer ni stopnic. Recepcijo opozorite na svoj obisk in vam odprejo stranski vhod.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja v bližini morja, tik ob portoroški promenadi, ki omogoča lepe sprehode na vse strani.

Dodatna ponudba

Prava življenjska pravljica.

Poročni dan je tisti dan v življenju, katerega spomini trajajo večno in dan, na katerem mora biti vsak trenutek popoln. Je unikaten, nepozaben ter pravljičen dogodek v življenju vsakega posameznika. V Kempinski Palace Portorož lahko poskrbijo za dan popolnih trenutkov, dan iz vaših sanj. Za poročne sprejeme sta na voljo prečudovita Kristalna dvorana s teraso in park, a ta invalidnim osebam zaradi številnih stopnic žal ni na voljo. Vseeno pa ima Kristalna dvorana prečudovit ambient že sama po sebi. Tu je nadvojvoda Franz Ferdinand prirejal svoje zabave ter praznoval z aristokracijo Avstro-Ogrske monarhije. Kristalna plesna dvorana je popolnoma prenovljena, okrašena z obnovljenimi kristalnimi lestenci in pozlačenimi ornamenti na stropu iz leta 1910, in predstavlja srce hotela Palace.

Sorodna ponudba