Terme Topolšica - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Terme Topolšica
Notranji bazen. Vir:Terme Topolšica.

Wellness center Zala z deloma dostopno savno.

Ob jugovzhodnem vznožju hriba Lom, kjer so nekoč kraljevali visoki topoli, je iz zemlje privrela voda. Termalni vrelec je v dolino Toplice vse od 16. stoletja privabljal tiste, ki cenijo moč naravnega. Tam, na robu gozda, danes stoji sodobno zdravilišče Terme Topolšica, ki razvaja z vsem, kar ponuja narava.
Prepustite se harmoniji užitkov in wellness doživetij. Naj vas razvajajo topli dotiki tisočerih modrosti narave. Wellness je vsekakor ena izmed najbolj zanimivih storitev v Termah Topolšica. Svojim gostom z lažjimi gibalnimi oviranostmi nudijo tudi uporabo savne – prostor ponuja zelo široko savno, v katero se lahko presedete z vozička ob vhodu vanje (če to zmorete), velik tuš in počivalnike.

Terme vsebujejo tudi zunanji in notranji vodni park. Notranji del je dostopen z invalidskim vozičkom, pri dostopu v vodo pa vam rade volje pomagajo reševalci. Vodni park Zora pa ponuja tudi urejen dostop v bazen za osebo z gibalnimi ovirami – imajo dvigalo.

Medico wellness

Medico wellness je namenjen programom za zaključene skupine ljudi, ki se lahko v njem izmenično predajajo zdravilnim učinkom termalne vode in drugih naravnih biserov. V wellnessu so obiskovalcem na voljo termalna razvajanja v ogrevanih foteljih, prijetni dotiki vodnih mehurčkov v masažnem bazenu, zdravilne blatne obloge, očiščevalni pilingi, fango obloge ali poživljajoč knajp.

Posebnost programa je še sproščujoča kromoterapija, ki s pomočjo barv vzpostavlja ravnovesje telesa in duha. Nepogrešljiv del tega dela centra so tudi počivališča, kjer vam bojo postregli z zdravilnim ingverjevim čajem.

Težje oviranim invalidom žal ta program ni namenjen, ker so betonski ležalniki obloženi s ploščicami, pri tem pa ni prilagoditev oziroma ročajev za prijem.

Dostopno parkiriščeOznačena invalidska parkirišča so ob hotelu Vesna, na velikem parkirišču.
Dostopen vhodVhod v hotel je prilagojen s klančino.
Dostopna sobaHotel ima 3 prilagojene sobe za invalide. Sobe so dostopne z dvigalom, primerno prostorne in svetle.
Prilagojena kopalnicaPred kavarno Wellnessa Zala se nahaja prilagojeno splošno invalidsko stranišče – ključ se nahaja v kavarni.
Dostopna kavarna ali restavracijaV pritličju se nahaja kavarna, ki je dostopna tudi osebam na invalidskem vozičku. Prav tako sta dostopni tudi restavracija in njena terasa ter zgornja terasa Wellnessa Zala.
Dostopen vstop v vodo bazenaNotranji del Term Topolšica je dostopen z vozičkom, vendar žal nimajo pripomočka za vstop v bazen. Pri dostopu vam kljub temu rade volje pomagajo reševalci iz vode. Vodni park Zora pa ponuja tudi urejen dostop v bazen za osebo z gibalnimi ovirami – imajo dvigalo.
Dodatna dostopna ponudbaV pritličju je popolnoma dostopna in prilagojena trgovina, ki se nahaja nasproti recepcije. Dostopen je tudi Wellness Zala, njegove savne lažje gibalno oviranim invalidom, Medico wellness pa žal ne.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Voda, čista kakor biser in živa kakor življenje samo.

Terme Topolšica ponujajo gostom mirno lokacijo, ki je prilagojena in dostopna tudi za gibalno ovirane. Hotel Vesna nudi prostorne ter lepo urejene sobe s čudovitim razgledom na park ali bazene.
Odlična kulinarika s sestavinami lokalnega porekla bo razvajala vaš izbrani okus in vas navdala s prijetnimi občutki. V bogatih samopostrežnih zajtrkih, kosilih in večerjah lahko uživate v udobju hotelske restavracije, z okusnimi a la carté specialitetami pa vam postrežejo v panoramski restavraciji s čudovitim razgledom, ki se nahaja v Wellness centru Zala ali v kavarni hotela Vesna kjer poskrbijo za manjše prigrizke, sladke pregrehe in kozarček najljubše pijače. Gurmanske užitke si lahko privoščite tudi na kateri izmed dveh teras.

Terme Topolšica ponuja mirno lokacijo, predvsem pa veliko storitev, ki so prilagojene tudi za invalidne osebe.
Priporočamo obisk!