Hotel Park Bled: v novi podobi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Hotel Park z jezerske obale. Vir: Sava Hoteli Bled.

Pred kratkim popolnoma prenovljen.

Hotel Park je največji hotel na Bledu in stoji prav v njegovem središču, v neposredni bližini Blejskega jezera. Od tod se ponuja čudovit pogled na jezero, grad, Julijske Alpe, hotel pa premore tudi bogato ponudbo dodatnih storitev. Je idealno središče za prirejanje kongresov, seminarjev in drugih srečanj, povezanih z zabavo in s sprostitvijo v čudovitem blejskem okolju. Hotel je v letu 2008 prejel certifikat kolesarjem prijaznega hotela in privablja goste, ki si želijo aktivnih počitnic, saj okolica ponuja nešteto možnosti za aktivno preživljanje časa v naravi. 

S prenovo, ki se je končala junija 2020, je zaživel v zgodbi vode in parka, največjih naravnih danosti njegove okolice. Zgodba vode, ki ponazarja vir življenja, Blejsko jezero ter izvir termalne vode na Bledu, je vključena v arhitekturno zasnovo sob, ki gledajo na Blejsko jezero, skupnih prostorov ter celotno ponudbo prenovljenega hotela. Drugi del zgodbe govori o parku, v katerega je hotel umeščen, in ki predstavlja tudi ime hotela. Zgodba parka je predstavljena skozi sobe, ki gledajo na zeleni park. Povsem novo edinstveno podobo je dobil tudi notranji termalni bazen v zgornjem nadstropju hotela, ki ponuja dih jemajoč razgled na jezero. Zaradi okoljsko zavedne in trajnostno naravnane prenove je hotel prejel znak Slovenia Green Accommodation.

Dostopno parkiriščePred vhodom v hotel se nahaja eno invalidsko parkirišče. V primeru, da je to zasedeno, je na voljo še dovolj običajnih parkirišč, ki so vseeno dovolj prostorna.
Dostopen vhodVhod v hotel je dostopen s pomočjo klančine. V pritličju se nahaja recepcija, ki je popolnoma dostopna invalidnim osebam. Prav tako pa je tam tudi dvigalo, s katerim je omogočen lažji dostop do jezera (ni potrebno iti okoli hotela). Dostop do bazena je omogočen brez težav.
Dostopna sobaHotel Park ponuja eno invalidsko sobo. Soba je prilagojena in ima dostop tudi do terase. Balkonski prag do nje je nekoliko višji.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prilagojena in opremljena z več oprijemali. Vsebuje tudi tuš brez roba in zložljiv stol pod njim. Prilagojeno splošno invalidsko stranišče se nahaja za recepcijo.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je prav tako dostopna in primerno prostorna. Vhod v hotelsko restavracijo je urejen z dvojnimi ozkimi vrati. Ko se odpreta obe krili, omogočata dovoljšno širino za vstop tudi najširšim invalidskim vozičkom.
Dostopen vstop v vodo bazenaBazen nima posebnega pripomočka za dostop v vodo. Pri tem vam lahko pomaga hotelsko osebje.
Dodatna dostopna ponudbaWellness in fitness. Savne niso prilagojene, vendar so dostopne lažje gibalno oviranim invalidom (takoj pri vhodu v savno je klopca, na katero se lahko presedete). Telovadnica je dovolj široka, prav tako je možna uporaba večine fitness opreme.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja nad Blejskim jezerom, okrog katerega je speljana prijetna krožna pot. Žal ta ni v celoti asfaltirana, saj od Velike Zake dalje poteka po neutrjeni peščeni podlagi. Vsekakor pa je vredna sprehoda, saj je ravno del od starega jedra, mimo gradu in do Velike Zake najbolj slikovit.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Dom prve “kremšnite

Čeprav jo po originalnem receptu dobite v vseh lokalih Sava Hotelov Bled, je dom originalne blejske kremne rezine, priljubljene sladice, po kateri Bled slovi daleč naokoli, Kavarna Park. Takratni šef kuhinje hotela Park jo je prvič naredil leta 1953 in od tedaj so jih spekli že več kot 15 milijonov. Poskusiti original je torej zagotovo nekaj, kar mora storiti prav vsak, ki obišče Bled.

Pravzaprav je včasih veljalo, da mora gospod svojo damo na zmenek odpeljati na Bled na originalno blejsko kremno rezino, če želi osvojiti njeno srce. In še danes je kremna rezina nujen del vsakega obiska Bleda.

V Kavarni Park pa poleg originalne kremne rezine in drugih pristnih in presnih sladic ponujajo tudi pestro paleto originalnih jedi – od solat in burgerjev do mesnih in ribjih jedi.