Najboljša ponudba za otroke - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Ponudba za otroke in družine
Vir: Lutkovni muzej.

Zanimiva ponudba za mlade radovedne oči.

V kopici prostočasne ponudbe lahko na naši spletni strani najdete tudi tisto, ki je še posebej primerna za otroke in družine. Vemo pa, da je čas staršev zelo omejena dobrina, zato vam tudi sami na spodnjih seznamih še dodatno olajšamo izbor z nekaj naših predlogov.

1. V naravi

Le kdo si vsaj občasno ne želi biti kot v Disneyevi pravljici in z rok hraniti divje srnjadi, med drugim tudi prave “Bambije”, srnjačke z belimi pegami? Na Jelenovem grebenu lahko počnete prav to in otroci si bodo tak dan gotovo dobro zapomnili. Hkrati je praktično vsak tudi ljubitelj dinozavrov, ki jih v svoji orjaški velikosti najdete v Arboretumu Volčji potok, če pa to ni dovolj, pa imajo tam na prostem razstavljene tudi kite in delfine v naravni velikosti, med letom gostijo tudi živo razstavo pisanih tropskih metuljev ter vsebujejo igrala, o katerih sanja skoraj vsak malček. Če so vaši otroci ljubitelji povsem divjih živali v svojem naravnem življenjskem okolju, pa bodo navdušeni tudi nad obiskom Krajinskega parka Sečoveljske soline, ki vas bo osupnil na več načinov, tam pa boste med drugim našli na desetine različnih ptic, ribe, rake, želve, manjše sesalce in morda celo divjad.

Nekaj posebnega je gotovo tudi Kobilarna Lipica, kjer lahko opazujete snežno bele konje, ki se pasejo na prostem, Lipicance opazujete med treningom in predstavo ali pa, če imate res srečo (spomladi) lahko opazujete še temne novo skotene žrebičke. Skoraj nujen je tudi obisk Postojnske jame, kjer je po novem še bolj dostopen tudi vlakec, ki vas pod neverjetnimi kreacijami narave popelje v naš najbolj znan kraški svet. Če želite dobiti še bolj nenavadno izkušnjo narave skozi pogled, ki ga nismo vajeni, pa se podajte na Pot med krošnjami pohorskih smrek in občutite, kako na svet gledajo ptice. Pot je povsem dostopna in se konča z 62-metrskim toboganom.

V Akvariju Piran boste opazovali kar 140 različnih vrst prebivalcev morja, hkrati pa lahko tam ribe po predhodnem dogovoru tudi hranite. Grižljaj lahko pod strokovnim nadzorom ponudite tudi morskemu psu. Ena izmed najbolj priljubljenih točk je tudi delno dostopni Zoo Ljubljana, kjer bodo otroci poleg družbe živali uživali tudi na igralih in podobni ponudbi. Otroke boste razveseli tudi z obiskom parka Brdo pri Kranju, kjer se bodo po urejenih potih lahko sproščeno in samostojno sprehajali, se nagledali belih lipicancev med treningi ter opazovali radožive račke.

2. Razstavišča in muzeji

Idej za prosto raziskovanje marsikdaj kar ne zmanjka. Včasih pa si želimo spremembe ali zaradi takšnih in drugačnih vremenskih razmer (dež, sneg, vročina) želimo izlet opraviti v notranjih prostorih. Seveda tudi v takih primerih naše ponudbe ne zmanjka, otrokom pa bodo gotovo zelo zanimive naslednje. V Galeriji Božidar Jakac boste na ustvarjalnih likovnih delavnicah odkrivale skrite talente svojih malčkov. Ti pa bodo veseli novih tehnik, v katerih se lahko predajo svoji domišljiji in senzorne igre. Otroci se bodo gotovo zabavali tudi v Muzeju novejše zgodovine Celje, ki je najmlajši publiki izjemno prilagojen. V prvem nadstropju ima otroški kotiček, v drugem nadstropju pa otroško gledališče. Del muzeja zavzema tudi edini otroški muzej na Slovenskem, Hermanov brlog. Vsem, ki obožujejo gledališče in interaktivne razstave, se bodo oči zaiskrile tudi v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu, kjer je razstavljeno veliko različnih lutk, mnogo tehnik pa lahko preizkusijo tudi sami.

V Tehniškem muzeju Slovenije bodo lahko občudovali ogromno zbirko različnih avtomobilov, nejeverno zmajevali z glavami ob zgodbah in načinih življenja iz preteklosti, prežali na vidre, čaplje, ribe in žabe, preštevali različna vodna kolesa ali pa se pridružili eni izmed mnogih prikazov in delavnic. Del njihove ponudbe bodo lahko spoznali tudi v odprtih depojih ob Parku vojaške zgodovine, kjer bodo ob karizmatičnih vodičih spoznavali junaške ali povsem človeške zgodbe za razstavljenimi predmeti s tematiko bojevanja. Park vsebuje tudi nekaj ogromnih predmetov kot so tanki, letalo in podmornica, ki pa žal v notranjosti ni dostopna gibalno oviranim. Prav posebna izkušnja bo gotovo tudi Muzej premogovništva, kjer se bodo za nekaj ur prelevili v rudarje in se z najstarejšim dvigalom v Sloveniji spustili za 200 m pod zemljo.

V Narodni galeriji se otroci lahko prepustijo izkušenim pedagogom in se udeležijo različnih delavnic ali družinskih vodenj. Navdušeni bodo tudi nad škratom Galom in njegovo sobo, kjer lahko v čarobnem kotičku praznujejo tudi rojstni dan. Rojstnodnevne zabave, pestre delavnice in drug pedagoški program nudi tudi Mestni muzej Ljubljana. Interaktivne aktivnosti, ki bodo otrokom popestrile odkrivanje muzejskih zbirk, najdete po celotnem muzeju. Skupaj se lahko usedete tudi v razstavni Fičko, legendarni avtomobil Zastava 750, ter preverite njegovo prostornino. Otroke bo navdušila tudi ponudba Slovenskega planinskega muzeja. Na interaktivni razstavi se bodo lahko postavili v kožo planinca, doživeli nevihto v visokogorju ali pa preizkusili 3D očala ter se povsem varno podali na virtualni zipline.

Narodna galerija

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Slovenski planinski muzej

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis
3. Restavracije

Ob pestrem raziskovanju vsekakor ne smejo trpeti lačni želodčki, zato vam prilagamo še nabor otrokom najbolj zanimivih dostopnih restavracij. V Gostilni in pizzeriji Jurman boste našli na vsakem koncu ogromno lepo varovanih igral, v notranjosti pa jih poleg teh razveseljujejo še Playstation in tematske sobe. Gostilna Livada ima prekrasen vrt tik ob Ljubljanici, do njih pa se lahko pripeljete kar z ladjico, kar bo še večje doživetje. Na Turistični kmetiji Urška in Ekološki turistični kmetiji Lešnik boste poleg različnih igral našli tudi mnogo kmečkih živali, če pa boste odšli na Bled, vam priporočamo obed v restavraciji Garden restaurant, kjer se bodo malčki lahko med čakanjem na hrano lahko zabavali z metanjem kamenčkov v vodo ali guganjem ter obvezno kremšnito tam, kjer se je vse začelo – v Kavarni in restavraciji Park.

4. Vodne atrakcije

Praktično vsi otroci pa obožujejo vodno zabavo, zato na ponudbi seveda ne sme manjkati niti tovrstna osvežitev. Slovenija ponuja ogromno različnih term in kopališč, kjer boste zagotovo našli veliko možnosti za njihovo dolgotrajno zabavo.

Sorodna doživetja

Naši predlogi Po navdihu