Pot med krošnjami Pohorje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Med vrhovi pohorskih smrek.

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle na nadmorski višini 1517 metrov. Pot vam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena. Spoznali boste drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Kilometer dolga pot vsebuje sprehajališče in 37 metrov visok stolp, v katerem je dodatnih 440 m poti, navzdol pa se lahko spustite tudi po toboganu. Med potjo so številne informacijske table, ki so del Poti med krošnjami.

Cena vstopnice za invalidno osebo je znižana, vstop za spremljevalca pa je brezplačen.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori so na novo urejeni in označeni, do njih vas vodijo številne oznake. Osebam na vozičku so namenjena 4 označena parkirna mesta.
Dostopen vhodVhod in blagajna sta popolnoma dostopna.
Dostopne sprehajalne potiPot med krošnjami in razgledni stolp sta v celoti brez ovir, pot pa je z največjim vzponom 6% prilagojena otroškim in invalidskim vozičkom. Mreže in ograje na straneh poti so prozorne, da omogočajo popolno vidljivost tako za uporabnike invalidskih vozičkov kot za majhne otroke. Poti so široke 1,8 m, pot je dolga 1 km.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo v bližini vstopnega objekta. Dostop je mogoč iz vstopne ploščadi, sanitarije pa so v času odprtja poti odklenjene. Vsebujejo oprijemala in so prostorne.
Dostopna kavarna ali restavracijaV bližini se nahaja Hotel Natura, kjer najdete tudi dostopno gostinsko ponudbo.
Dodatna dostopna ponudbaTrgovinica s spominki. Adrenalinske postaje in tobogan gibalno oviranim niso dostopne.

Dodatna ponudba

Za majhne in velike.

Ob poti se zvrsti kar nekaj adrenalinskih postaj, na katerih se obiskovalci lahko preizkusijo pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim breznom. Doživljajske postaje z vrvnimi elementi so na višini 24 metrov. Vse atrakcije so absolutno varne. Ena izmed največjih atrakcij pa je gotovo 62-metrski suhi tobogan. Na poti srečate 3 gozdne otoke, velike ploščadi, ki vsebujejo tematske poučne postaje o kamninah, rastlinah in pohorskem živalstvu.