Pot med krošnjami Pohorje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Med vrhovi pohorskih smrek.

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle na nadmorski višini 1517 metrov. Pot vam bo pokazala, zakaj je pohorska narava edinstvena. Spoznali boste drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Postali boste delček gozdnega življenja ter se srečali s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje.

En kilometer dolga pot vas bo popeljala skozi raznolik gozd, v katerem boste naleteli na mnoga presenečenja in nove reči, ki vas bodo učile o naravnih procesih v gozdu, o tem, kako jih zaščititi in o zanimivih dejstvih, ki vam bodo pomagala razumeti, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje in uspevanje.

Pot vsebuje sprehajališče in 37 metrov visok stolp, zahvaljujoč kateremu boste uzrli veličastna drevesa, stara na ducate ali celo več kot sto let, na dosegu roke. V njem je dodatna 440 m dolga pot, pot navzdol pa vodi tudi po toboganu. Med potjo so številne informacijske table, ki so del Poti med krošnjami in s katerimi lahko vsako izmed točk na vodoravnem delu sprehajalne poti preučujete nemoteno. Izobraževalni in didaktični elementi bodo obogatili in razširili vaše znanje o naravi, njeni zaščiti in vlogi gozda. 

Cena vstopnice za invalidno osebo je znižana, vstop za spremljevalca pa je brezplačen.

Dostopno parkiriščeParkirni prostori so na novo urejeni in označeni, do njih vas vodijo številne oznake. Osebam na vozičku so namenjena 4 označena parkirna mesta.
Dostopen vhodVhod in blagajna sta popolnoma dostopna.
Dostopne sprehajalne potiPot med krošnjami in razgledni stolp sta v celoti brez ovir, pot pa je z največjim vzponom 6% prilagojena otroškim in invalidskim vozičkom. Mreže in ograje na straneh poti so prozorne, da omogočajo popolno vidljivost tako za uporabnike invalidskih vozičkov kot za majhne otroke. Poti so široke 1,8 m, pot je dolga 1 km.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo v bližini vstopnega objekta. Dostop je mogoč iz vstopne ploščadi, sanitarije pa so v času odprtja poti odklenjene. Vsebujejo oprijemala in so prostorne.
Dostopna kavarna ali restavracijaV bližini se nahaja Hotel Natura, kjer najdete tudi dostopno gostinsko ponudbo.
Dodatna dostopna ponudbaTrgovinica s spominki. Adrenalinske postaje in tobogan gibalno oviranim niso dostopne.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Za majhne in velike.

Ob poti se zvrsti kar nekaj adrenalinskih postaj, na katerih se bodo tako odrasli kot tudi otroci lahko na primer preizkusili pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim breznom, ki je sicer navidezno, a zato nič manj strašljivo. Doživljajske postaje z vrvnimi elementi so na višini 24 metrov. Vse atrakcije so absolutno varne.

Ena izmed največjih atrakcij pa je gotovo tobogan. Vijugasta popestritev med krošnje prinaša spust iz zgornje ploščadi stolpa. Z neponovljivimi razgledi po slovenski pokrajini in preko meja daje tobogan obisku Poti med krošnjami Pohorje še poseben pečat. 62-metrski suhi tobogan v notranjosti stolpa obiskovalcem tako lahko skrajša pot navzdol in poskrbi za zdrav odmerek adrenalina.

Na poti srečate 3 gozdne otoke, velike ploščadi, ki vsebujejo tematske poučne postaje o kamninah, rastlinah in pohorskem živalstvu.