Ekološko turistična kmetija Lešnik - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojena kopalnica

Dostopne sprehajalne poti

Osebam na invalidskih vozičkih in družinam prijazna kmetija.

Ekološko turistična kmetija Lešnik je 5 km oddaljena iz Slovenj Gradca in 8 km od smučarskega centra Kope. Na kmetiji se nahajata bogata naravna in kulturna dediščina, posebnost kmetije je namreč tudi ohranjanje starih tradicij, kmečkih iger iz lesa, ljudske pesmi in običajev. Kmetijo odlikuje dobra, ekološka in doma pridelana hrana s poudarkom na lokalni kulinariki. Vse postreženo je pridelano in vzgojeno na kmetiji, eko in bio, s certifikati in priznanji.

Ponujajo nastanitve v apartmaju in sobah, oddajajo pa tudi skupni prostor za 25 oseb na kozolcu. Nov objekt s sodobno urejenimi sobami je prilagojen uporabnikom invalidskih vozičkov, v njem pa so tudi prostori za sprostitev in druženje s finsko, infra ali zeliščno savno. Soba, prilagojena za invalidne osebe, se imenuje Oreh in je urejena v novejši hiši.

Dostopno parkiriščeParkiranje je možno neposredno pred nastanitvijo.
Dostopen vhodStavba je dostopna po poti brez zobov, vsa vrata so primerno široka, z dobro kljuko za oprijem ter z dobrim kontrastom. Prilagojena nastanitev se nahaja v sobi Oreh.
Dostopna sobaPostavitev pohištva je primerna, postelja je visoka 50 cm in podvozna – 20 cm
Prilagojena kopalnicaV kopalnico vodijo široka vrata s širino 90 cm, umivalnik je podvozen in na višini 75 cm, ogledalo je nastavljivo, wc školjka je na višini 42 cm, ob strani je oprijemalo. Tuš je pristopen za invalidski voziček in ima na steni nameščen zložljiv sedež, nima pa oprijemala.
Dostopna kavarna ali restavracijaV kuhinji miza ni podvozna, prostori za prostočasne dejavnosti in terasa so dostopni. Gostinski del v glavni hiši je dostopen po odstranljivi krajši položni klančini, mize niso podvozne. V jedilnici je prostora za 30 + 20 oseb.
Dodatna dostopna ponudbaProstori za prostočasne aktivnosti so dostopni.
Dostopne sprehajalne potiEkološko turistična kmetija Lešnik leži v mirnem, od vrveža oddaljenem okolju na 700 metrih nadmorske višine pobočja Pohorja, in je dobro izhodišče za številne izlete, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo (možnost pristajanja na kmetiji) ter sankanje in smučanje.

Dodatna ponudba

Turistična kmetija s kar 4 jabolki kakovosti.

Kmetija Lešnik, ki je označena s kar 4 jabolki za kakovost storitev na turističnih kmetijah, predstavlja odlično izhodišče za rekreativne in turistične podvige po Koroškem. Nudijo možnost ogleda kmetije, praktične delavnice in prostor za izvajanje seminarjev in taborov. Na kmetiji je urejeno otroško igrišče, mize za namizni tenis, igrišče za odbojko, v hiši pa je na voljo veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke.

Preizkusite lahko terapijo s čebelami in njihovimi proizvodi, imenovano apiterapijo, na voljo je tudi savnanje v finski, zeliščni ali infra savni. Kmetija ima pod kozolcem veliko filmsko platno za ogled filmov in urejeno zbirko drevesnih vrst, ob njem pa prostor za šotore in avtodome.