Park vojaške zgodovine Pivka - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Del razstave

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Tanki in podmornica ter še marsikaj drugega.

Park vojaške zgodovine je muzejsko in doživljajsko središče, ki je nastalo na območju starih italijanskih kasarn v Pivki. Osnovni cilj projekta je na podlagi bogate vojaško-zgodovinske dediščine tega območja osnovati razgibano turistično središče, ki je namenjeno izobraževanju, raziskovanju in izjemnim doživetjem. Park vojaške zgodovine je rezultat močne volje ljubiteljev vojaško-zgodovinske zapuščine v občini Pivka in na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije ter občinske uprave v Pivki, ki je v svoji vojaški dediščini prepoznala velik razvojni potencial. Hkrati je Park vojaške zgodovine Pivka praktično v celoti dostopen in prilagojen gibalno oviranim. Edino, kar je na žalost nedostopno, je podmornica, vendar si jo lahko na več načinov ogledate virtualno (s qr kodo neposredno ob podmornici ali pa na spletni strani). Na tak način so predstavili še nekaj drugih predmetov in razstav.

Dostopno parkiriščeInvalidsko parkirišče zagledate že, ko iz glavne ceste zavijete v Park. Tik ob muzeju je še eno manjše parkirišče, kjer je ponovno rezerviran parkirni prostor za invalide.
Dostopen vhodVhod v muzej je dostopen s pomočjo manjše klančine. Prav tako je v notranjosti muzeja organiziran poseben vhod za gibalno ovirane, ki vodi v ogled paviljonov. Ogled Parka vojaške zgodovine je razpotegnjen skozi paviljone. Vsi so popolnoma dostopni in prilagojeni. Poti s priporočeno smerjo ogleda so za gibalno ovirane dodatno označene. Vse poti so asfaltirane. Paviljoni so dostopni s pomočjo dvigala.
Prilagojene sanitarijeSanitarije v muzeju so popolnoma prilagojene gibalno oviranim. Nahajajo se v pritličju zgradbe. Še eno prilagojeno invalidsko stranišče se nahaja nasproti trgovine. Prav tako se prilagojena invalidska stranišča nahajajo tudi v paviljonih.
Dostopna kavarna ali restavracijaOkrepčevalnica Kantina Pivka se nahaja v pritličju in je popolnoma dostopna, prav tako pa tudi njen vrtni del.
Dodatna dostopna ponudbaOdprti depoji treh državnih muzejev, okrepčevalnica, trgovina s spominki.

Dodatna ponudba

Odprti depoji treh nacionalnih muzejev.

V Parku vojaške zgodovine Pivka se nahajajo tudi skupni depoji Muzeja novejše zgodovine Slovenije, Narodnega muzeja Slovenije in Tehniškega muzeja Slovenije. Ti so leta 2017 s površino 3.000 m² postali največji muzejski depojski kompleks v Sloveniji

Na ogled so številni deponirani muzejski predmeti, med drugim je Tehniški muzej Slovenije prispeval predmete iz prometne zbirke, predmete, povezani z vodnim, živalskim in parnim pogonom, računalnike, telekomunikacijo, računske stroje, predmete s področij pošte, prometa, tekstila, kmetijstva, lesarstva, gozdarstva in nekaj foto tehnike, robote, laserje, Osanovo zbirko, radie, televizorje, zbirko tovarne Elan in tiskarstvo. Skupno je razstavljenih približno 1300 predmetov.

Muzej novejše zgodovine Slovenije in Narodni muzej Slovenije pa v oglednih depojih hranita predmete zgodovinske, arheološke in umetnostnozgodovinske dediščine slovenskega naroda.

Sorodna ponudba

Expo jama kras

Kras in Notranjska

Celoten opis

Youth hostel Ars Viva

Kras in Notranjska

Celoten opis