Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Pomemben kulturni spomenik z eno največjih galerij.

Galerija Božidar Jakac je bila ustanovljena leta 1974 kot nadgradnja kulturnih dejavnosti, ki so se odvijale v Kostanjevici na Krki, posebej likovne dejavnosti. Je ena izmed največjih slovenskih galerij po površini razstavnih prostorov, razstavljenem gradivu in likovnemu fondu. Galerija se nahaja v nekdanjem cistercijanskem samostanu, ki je bil leta 1989 razglašen za kulturni spomenik.

Gibalno oviranim so načeloma dostopni prostori v pritličju, in sicer stalna zbirka kiparja Janeza Boljke, kjer je razstavljenih 92 plastik, slik in grafik, nekdanja samostanska cerkev Marijinega oznanjenja z lepo ohranjeno gotsko notranjostjo ter več občasnih razstav in osrednje dvorišče. Kljub temu pa, v primeru gibalno oviranih posameznikov na invalidskih vozičkih na ročni pogon, prijazni zaposleni, če je le mogoče, goste odnesejo tudi v vrhnje prostore, ki so načeloma nedostopni zaradi mnogih stopnišč.

Dostopno parkiriščePred galerijo je urejeno parkirišče, imajo tudi eno označeno invalidsko parkirišče.
Dostopen vhodVhod je dostopen, prav tako pritlični prostori in cerkev.
Prilagojene sanitarijeGalerija vsebuje tudi prilagojene sanitarije. Te se nahajajo na desnem krilu, kmalu po muzejski trgovini.
Dodatna dostopna ponudbaGalerija ob predhodnem dogovoru nudi tudi vodenja po svojih razstavah in arhitekturni dediščini nekdanjega samostana.

Dodatna ponudba

Zanimiva tudi okolica galerije.

Pred galerijo se nahaja tudi več kot 100 skulptur Forme vive, ki so na ogled v neposredni okolici galerije in v Kostanjevici na Krki. Te so nastale v letih 1961/88 ter bienalno od 1998 dalje, na kiparskih simpozijih Forma viva, z mednarodno udeležbo kiparjev iz vsega sveta. Skulpture, ki jih udeleženci oblikujejo mesec dni, ostanejo v naravnem okolju. Ustvarjene so izključno iz hrastovega lesa, ki je tipičen osnovni material za to geografsko območje.

Sorodna ponudba

SUP Čatež

Krško in okolica

Celoten opis

Hotel Čatež

Krško in okolica

Celoten opis