Taktilne oznake ima tudi Gorenjska banka - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Taktilne oznake ima tudi Gorenjska banka – Cerklje

Taktilne oznake na vhodu Gorenjske banke
Vir: Zavod Brez ovir.

Bolj dostopna osebam z oviranostmi je postala tudi Gorenjska banka, in sicer enota Cerklje. Zavod Brez ovir je tam namreč namestil taktilne oznake, in sicer tako v notranjih kot na zunanjih prostorih ob vhodu v poslovalnico. Ob slednjem so nameščene samolepilne taktilne oznake Iziplot in iziguide. V notranjosti pa notranje taktilne oznake Iziguide, ki so vodilne samolepilne taktilne oznake za notranjo uporabo

Zavod Brez ovir je bil tudi tokrat izbran kot najboljši ponudnik, ki je lahko za primerno ceno nudil kakovostne taktilne oznake. Predhodno smo pripravili predlog označitev, ga uskladili z naročnikom in nato poskrbeli tudi za ustrezno montažo. Ta je zelo enostavna in hitra, hkrati pa taktilne oznake zagotavljajo tudi dober kontrast in poskrbijo za estetski učinek.

Kaj so taktilne oznake?

Taktilne oznake so talne oznake za slepe in slabovidne, ki jim omogočajo samostojno in varno gibanje po prostoru. Sestavljene so iz reber – vodilne taktilne oznake in čepov – opozorilne taktilne oznake. Da so te efektivne, morajo biti ti razporejeni v natančno predpisanih razmikihstandardu. Če so rebra postavljena preveč narazen, to spremeni njihovo zaznavnost in naredi oznako neuporabno. Na zunanjih javnih površinah so največkrat uporabljene betonske. Čeprav standard tega natančneje ne opredeljuje, je od njihove kakovosti odvisna tudi sestava betona, pri čemer imamo le nekateri proizvajalci ustreznejšo.

Obstajajo tudi druge različice, med drugim termoplastične, keramične in kovinske taktilne oznake. V Zavodu Brez ovir pri vseh uporabljamo le visoko kakovostne materiale, ki ustrezajo standardom. Hkrati pa na enem mestu ponujamo vse, kar potrebujete za primerno prilagoditev javnih prostorov tako skladno z zakonom kot tudi na najbolj uporaben, optimiziran in cenovno dostopen način.

Sledimo Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI), vam pri načrtovanju posega svetujemo, naredimo izris, zagotovimo dobavo, prevoz in montažo. Kontaktirate nas lahko na: 070 659 000 ter na: gregor.gerbec@brezovir.si in komerciala@brezovir.si.

Bogata ponudba izdelkov za izboljšanje dostopnosti

Poleg taktilnih oznak, nudimo tudi označevalne table ter protizdrsne in označevalne trakove. Z nami pa lahko enostavno in hitro izboljšate celostno prilagojenost objektov, saj nudimo tudi druge pripomočke za dostopnost. Nekatere si lahko tudi zgolj začasno izposodite, saj poleg možnosti nakupa nudimo še ugoden najem. Oglejte si seznam vseh pripomočkov ter katalog mobilnih in fiksnih dvigal.

Naše taktilne oznake najdete že na neštetih mestih; med drugim na območnih enotah Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), Supernovi Rudnik, očesni kliniki NC CRSS, NGEN Žirovnica, katerega soinvestitor je Damian Merlak, v Rogaški Slatini, Škofji Loki, Novem mestu, Dravogradu, llirski Bistrici, Podčetrtku, na Brdu v Ljubljani, Dunajski cesti v Ljubljani, Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, v ljubljanskem Šentvidu, Tacnu, društvu Slo-Canis itd.

Nazaj