Supernova Rudnik prijaznejša slepim in slabovidnim-Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Supernova Rudnik prijaznejša za slepe in slabovidne

Supernova Rudnik
Vir: Zavod Brez ovir.

Nakupovalno središče Supernova na ljubljanskem Rudniku postaja še bolj dostopno in varno. V marcu 2022 smo tam namreč namestili taktilne oznake Zavoda Brez ovir. Taktilni sistem je speljan od avtobusne postaje in parkirne hiše do glavnega vhoda. Uporabili smo bele taktilne oznake, narejene iz termo plastike, ki se na podlago lepijo z dvokomponentnim lepilom ter črne, ki se na podlago montirajo s pomočjo zatičev v izvrtane luknje, brez dodatnih lepil.

Za slepe in slabovidne predstavljata samostojno gibanje in orientacija v urbanem prostoru velik izziv.  Prometni znaki, signali in cestne oznake so vsi vizualni pripomočki, ki pomagajo večini ljudi pri v prometu, vendar ne vsem. Slepi in slabovidni potrebujejo dodatno pomoč za varno premikanje, zato so se taktilne oznake izkazale za več kot koristne in potrebne.

Supernova Rudnik

Gradnja novega in enega izmed največjih nakupovalnih središč v Sloveniji se je začela že pred časom. Gradnja poteka v dveh fazah. Trgovska velikana Supernova Ljubljana Rudnik in E. Leclerc sta na parkirišču med njima najprej zgradila parkirno hišo, sledile pa bodo razširitve in posodobitve obstoječega centra. Med drugim načrtujejo ureditev tako imenovanega food courta oziroma gastro oaze, kino dvorane, do nakupovalnega središča pa bo vzpostavljen tudi železniški prevoz, saj bodo Slovenske železnice v bližini odprle novo železniško postajališče za še boljšo povezavo. V bližini bo še parkirišče P+R, ki bo dodatno razbremenilo promet v prestolnici. Z omenjenimi posegi bo Supernova Rudnik postala najsodobnejše trgovsko središče v državi. Hkrati pa tudi prilagojeno osebam z oviranostmi.

Zakaj taktilne oznake Zavoda Brez ovir?

Zavod Brez ovir zagotavlja taktilne oznake, ki sledijo natančno predpisanim razmikomstandardu. Hkrati pa skrbimo za najvišjo kakovost materialov, čeprav standard tega natančneje ne opredeljuje. Od njihove kakovosti je namreč odvisna tudi vzdržljivost, pri čemer imamo le nekateri proizvajalci ustreznejše izdelke. Sami na enem mestu ponujamo vse, kar potrebujete za primerno prilagoditev javnih prostorov tako skladno z zakonom kot tudi na najbolj uporaben, optimiziran in cenovno dostopen način.

Pri načrtovanju vam svetujemo, naredimo izris, zagotovimo dobavo, prevoz in montažo. Kontaktirate nas lahko na: 070 659 000 ter na: gregor.gerbec@brezovir.si in komerciala@brezovir.si.

Preglejte našo ponudbo taktilnih oznak, označevalnih tabel ter protizdrsnih in označevalnih trakov. Z nami pa lahko enostavno in hitro izboljšate celostno dostopnost objektov, saj nudimo tudi druge pripomočke za dostopnost. Nekatere si lahko tudi zgolj začasno izposodite, saj poleg možnosti nakupa nudimo še ugoden najem. Oglejte si seznam vseh pripomočkov ter katalog mobilnih in fiksnih dvigal.

Naše taktilne oznake najdete že na neštetih mestih; med drugim na območnih enotah ZZZS, očesni kliniki NC CRSS, NGEN Žirovnica, katerega soinvestitor je Damian Merlak, v Rogaški Slatini, Škofji Loki, Novem mestu, Dravogradu, llirski Bistrici, Podčetrtku, na Brdu v Ljubljani, Dunajski cesti v Ljubljani, Cesti dveh cesarjev v Ljubljani, v ljubljanskem Šentvidu, Tacnu, društvu Slo-Canis itd.

Nazaj