Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dunajska cesta opremljena z našimi taktilnimi oznakami

Dunajska cesta opremljena z našimi taktilnimi oznakami
Vir: Gregor Gerbec, Zavod Brez ovir.

V kolikor ste se v teh dneh sprehajali po naši prestolnici, ste lahko opazili, da bo sedaj Dunajska cesta opremljena z našimi taktilnimi oznakami. Gre za eno glavnih prometnih žil v Ljubljani in veseli nas, da bo Ljubljana z našo pomočjo sedaj še bolj dostopna. Tako kot povsod po Ljubljani, so z njimi označeni prehodi za pešce. Vgradili bomo več kot 1000 betonskih opozorilnih in vodilnih taktilnih oznak slovenske proizvodnje. Obsežna prenova ceste trenutno še poteka, njen zaključek je načrtovan do konca letošnjega leta.

Kaj so taktilne oznake?

Taktilne oznake so talne oznake za slepe in slabovidne, ki pomembno pomagajo k njihovem samostojnem in varnem gibanju po prostoru. Uporabljene so predvsem na javnih površinah in prometnih območjih ter osebam z okvaro vida z različnim dogovorjenim reliefnim oblikovanjem omogočajo, da se enostavneje orientirajo v prostoru ter prepoznajo potencialne nevarnosti in ovire. Ustrezno prilagoditev javnih površin predpisuje tudi Zakon o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI), katerega namen je preprečevanje in odpravljanje diskriminacije oseb s statusom invalida ter zagotavljanje enakih možnosti na vseh področjih življenja. Standardne taktilne oznake so sestavljene iz reber in čepov, ki morajo biti razporejeni v natančno predpisanih razmikih. Če so rebra postavljena preveč narazen, to spremeni njihovo zaznavnost in naredi oznako neuporabno.

V Zavodu Brez ovir na enem mestu ponujamo vse, kar potrebujete za primerno prilagoditev javnih prostorov tako skladno z zakonom kot tudi na najbolj uporaben, optimiziran in cenovno dostopen način. Preglejte našo ponudbo taktilnih oznak ter objavo o namestitvi teh v Škofji Loki.

Naše taktilne oznake najdete lahko trenutno že v:

  • Škofji Loki,
  • Novem mestu,
  • Dravogradu,
  • llirski Bistrici,
  • Podčetrtku,
  • na Brdu v Ljubljani,
  • Dunajski cesti v Ljubljani,
  • v ljubljanskem Šentvidu in
  • Tacnu.

Z nami pa lahko enostavno in hitro izboljšate celostno dostopnost objektov, saj nudimo tudi druge pripomočke za dostopnost. Nekatere si lahko tudi zgolj začasno izposodite, saj poleg možnosti nakupa nudimo še ugoden najem. Oglejte si seznam vseh pripomočkov ter katalog mobilnih in fiksnih dvigal.

Zagotavljamo svetovanje, dobavo, prevoz in montažo. Kontaktirate nas lahko na: 070 659 000 ter na: gregor.gerbec@brezovir.si in komerciala@brezovir.si.

Nazaj