Taktilne oznake Zavoda Brez ovir v Škofji Loki - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Taktilne oznake Zavoda Brez ovir v Škofji Loki

Mesto Škofja Loka je odslej še bolj sodobno in dostopno, saj smo v prvi polovici aprila ob glavnem prehodu za pešce namestili taktilne oznake za slepe in slabovidne. Ker te ob mestni prenovi prehoda niso bile vključene, smo namestili posamične opozorilne taktilne oznake iz nerjavečega jekla (inoxa). Da bi kar najmanj posegli v že obstoječe prenovljeno stanje, smo pri tem uporabili posamične čepe. Kljub temu, da gre predvsem za funkcionalne oznake, pri Zavodu Brez ovir nismo pozabili niti na samo celostno podobo, saj so taktilne oznake nameščene s tako skrbnostjo, da je praktično nemogoče ugotoviti, da ne gre za istočasen poseg.

Taktilne oznake so oznake, ki so slepim in slabovidnim osebam v pomoč, da se lahko na javnih površinah in na prometnih območjih gibljejo varno ter samostojno. Osebam z okvaro vida z različnim dogovorjenim reliefnim oblikovanjem omogočajo, da se enostavneje orientirajo v prostoru ter prepoznajo potencialne nevarnosti in ovire. Ustrezno prilagoditev javnih površin predpisuje tudi Zakon o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI), katerega namen je preprečevanje in odpravljanje diskriminacije oseb s statusom invalida ter zagotavljanje enakih možnosti na vseh področjih življenja. Standardne taktilne oznake so sestavljene iz reber in čepov, ki morajo biti razporejeni v natančno predpisanih razmikih. Če so rebra postavljena preveč narazen, to spremeni njihovo zaznavnost in naredi oznako neuporabno.

V Zavodu Brez ovir na enem mestu ponujamo vse, kar potrebujete za primerno prilagoditev javnih prostorov tako skladno z zakonom kot tudi na najbolj uporaben, optimiziran in cenovno dostopen način. Z nami pa lahko enostavno in hitro izboljšate celostno dostopnost objektov, saj nudimo tudi različna bazenska dvigala in druge pripomočke za dostopnost bazenov, različne vozičke, hodulje, klančine in druge pripomočke, ki omogočajo dostopnost gibalno oviranim osebam. Nekatere si lahko tudi zgolj začasno izposodite, saj nudimo poleg možnosti nakupa še ugoden najem.

Več informacij in pregled ponudbe pripomočkov ter taktilnih oznak. Kontaktirate nas lahko tudi na: 070 659 000 ter na: gregor.gerbec@brezovir.si in komerciala@brezovir.si.

Nazaj