Najbolj zanimivi prilagojeni prevozi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Najbolj zanimivi prilagojeni prevozi

Potovanje brez ovir.

Pogosta skrb gibalno oviranih je način prevoza oziroma, ali so prometna sredstva, potrebna za določene povezave ali uporabo javnih dobrin ustrezno prilagojena. Zavod Brez ovir je za vas pregledal dostopnost nekaterih pogostih načinov javnega prevoza ter tiste manj znane, ki pa so toliko bolj nenavadni in sežejo dlje v spomin. V naši rubriki Prilagojeni prevozi pa najdete tudi seznam nastanitev in podobne ponudbe, ki je dostopna s prilagojenimi prevozi

Potovati z letalom je doživetje samo po sebi, ko pa dodamo še čar neznanih destinacij, ki so povsem nova avantura, pa je kombinacija za raziskovalni duh popolna. Oglejte si dostopnost Letališča Jožeta Pučnika in preberite, na kaj je treba biti pozoren pred in med potovanjem z letalom. Tudi spust po jeklenici na Zipline Planica je vsekakor pisan na kožo tistim malo bolj avanturističnim po naravi, čeprav je podvig vsekakor vreden preizkusa tudi za nekoliko bolj omahljive. Če vas je vseeno preveč strah hitrosti na taki višini, priporočamo čudovit počasen dvig v vrhove z gondolo oziroma nihalko. Prva možnost je izlet z gondolo na Vogel, s katerega se boste gotovo naužili krasnih razgledov na naše največje naravno stalno jezero – Bohinjsko jezero. Zgoraj pa vas pričakajo še en kup domačih živali, prijazna postrežba in določen obseg dostopnih poti.

Druga, podobna možnost se vam ponuja na Veliki planini, kamor se do razgledne točke povzpnete z nihalko. Če pa raje ostajate v nižinah, se odpravite v Postojnsko jamo in si jo oglejte s prenovljenim, še bolj dostopnim turističnim vlakcem, ki vas bo popeljal v čudovit podzemni svet. Morda bi izlet radi združili s še nekaj kulture in dobrim kosilom – odpravite se z dostopno ladjico s središča Ljubljane kar direktno do priveza ob Gostilni Livada in si privoščite odličen obrok v krasnem zelenem ambientu njihovega vrta, z razgledom na reko.

Za nekoliko bolj športne po duši vas glede na sezono razveseljujejo naslednje možnosti. Pozimi se lahko naužijete belih strmin z uporabo monoskija na smučišču Rogla, v toplejših dneh se odpravite SUP-at v Čatež ali pa ribarit na Sočo. Tam lahko ribarite tako na bregu kot z dostopne ladjice, kjer za vas pripravijo tudi prijetno pogostitev.

Večja mesta omogočajo nekaj rednih prilagojenih prevozov in med njimi je vsekakor najbolj prizadevna prestolnica. V Ljubljani in Mariboru lahko tako potujete s Kavalirjem in Maistrom (zaprta verzija) ter mestnim avtobusom ter si po poti ogledate vse najpomembnejše turistične in kulturne točke mesta, z vzpenjačo pa se lahko povzpnete na Ljubljanski grad, od koder se vam ponuja sijajen razgled na mesto pod njim z novo urejene razgledne ploščadi na bastiji.

Sorodna doživetja

Naši predlogi Po navdihu