Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Prilagojena prav vsa vozila.

Vsi avtobusi Mestnega potniškega prometa v Mariboru so prilagojeni s klančino, zaradi česar lahko brez skrbi in predhodnega načrtovanja opravite svojo pot po mestu. Voznik na sredinskih vratih v avtobus namesti klančino in vam po potrebi nudi dodatno pomoč. Pri tem je potrebno vedeti, da lahko avtobus po zakonu naenkrat sprejme le eno gibalno ovirano osebo na invalidskem vozičku.

Nasproti vrat je na avtobusu večji prostor, rezerviran za osebe z oviranostmi, ki je primerno označen ter nudi dovolj varnosti. Vse invalidne osebe s stalnim prebivališčem v Mariboru lahko zaprosijo za dodelitev brezplačne mestne evidenčne vozovnice za Mariborski potniški promet na Mestni občini Maribor. Ta omogoča brezplačno vožnjo tudi spremljevalcu invalidne osebe. Z oddajo vloge in potrebnih dokumentov pridobijo odločbo, s katero lahko na blagajni na glavni avtobusni postaji v Mariboru ali na spodnji postaji Pohorske vzpenjače dobijo izkaznico za brezplačni prevoz.

Dostopno parkiriščeParkiranje je možno na označenih parkirnih mestih in garažah znotraj mesta.
Dostopen vhodVstop je možen na sredinskih vratih avtobusa, kjer voznik po sprejemu vseh ostalih potnikov odpre vrata in ustrezno pripravi klančino. Za gibalno ovirane je takoj nasproti sredinskih vrat urejeno tudi prednostno mesto za varno potovanje z avtobusom.
Dostopne sprehajalne potiMnogo poti po Mariboru in njegovi bližnji okolici je sodobno urejenih in dostopnih, so pa nekatere precej strme, zaradi česar na določenih delih mesta priporočamo spremljevalca.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Eden od simbolov mesta.

Z isto vlogo oziroma odločbo kot avtobusne vozovnice lahko invalidi na spodnji postaji Pohorske vzpenjače dobijo še brezplačne vozovnice za vožnjo z gondolo. Ta omogoča tudi prevoz oseb na invalidskih vozičkih.

Žičnica ima danes skupno 64 osemsedežnih kabin, ki od spodnje do zgornje postaje potujejo 10 minut.

Maribor in okolica

Število ponudb: 3

Preveri ponudbe

Sorodna ponudba

Hotel Šiker

Maribor in okolica

Celoten opis

Alpska Slovenija

Število ponudb: 41

Preveri ponudbe