Z avtobusom po Mariboru - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Z avtobusom po Mariboru
Po Mariboru lahko potujete tudi s prilagojenimi avtobusi. Žal niso še prilagojeni prav vsi, zato pred odhodom svojo linijo preverite.

Prilagojena prav vsa vozila.

Načeloma so s klančino prilagojeni vsi avtobusi Mestnega potniškega prometa v Mariboru, a na določenih linijah (npr. št. 3) vsaj občasno to na žalost ne drži. Da bo pot lahko čim bolj brez skrbi in predhodnega načrtovanja, predlagamo, da stanje za vsak slučaj predhodno preverite na +386 (0)59 180 482 ali na info@marprom.si. Vsi avtobusi naj bi bili še v prvi polovici 2020 nadomeščeni z novimi prilagojenimi.

Voznik na prilagojenem avtobusu pri sredinskih vratih v avtobus namesti klančino in vam po potrebi nudi dodatno pomoč. Pri tem je potrebno vedeti, da lahko avtobus po zakonu naenkrat sprejme le eno gibalno ovirano osebo na invalidskem vozičku.

Dostopno parkiriščeParkiranje je možno na označenih parkirnih mestih in garažah znotraj mesta.
Dostopen vhodVstop je možen na sredinskih vratih avtobusa, kjer voznik po sprejemu vseh ostalih potnikov odpre vrata in ustrezno pripravi klančino. Za gibalno ovirane je takoj nasproti sredinskih vrat urejeno tudi prednostno mesto za varno potovanje z avtobusom.
Dostopne sprehajalne potiMnogo poti po Mariboru in njegovi bližnji okolici je sodobno urejenih in dostopnih, so pa nekatere precej strme, zaradi česar na določenih delih mesta priporočamo spremljevalca.

Dodatna ponudba

Eden od simbolov mesta.

Z isto vlogo oziroma odločbo kot avtobusne vozovnice lahko invalidi na spodnji postaji Pohorske vzpenjače dobijo še brezplačne vozovnice za vožnjo z gondolo. Ta omogoča tudi prevoz oseb na invalidskih vozičkih.

Žičnica ima danes skupno 64 osemsedežnih kabin, ki od spodnje do zgornje postaje potujejo 10 minut.

Sorodna ponudba

Hotel Šiker

Maribor in okolica

Celoten opis