Z električnim Maistrom po Mariboru - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Po Mariboru z Maistrom

Okolju in ljudem prijazen prevoz.

Po mestnem središču našega drugega največjega mesta, Maribora, se lahko vozite z Maistrom, ki je mini električno vozilo brez začrtane poti in postajališč. Znotraj območja za pešce vas zapelje kamorkoli želite, vozi pa tudi v starem mestnem jedru med Sodnim in Vodnim stolpom, prav tako Maister vozi do tržnice na Koroški cesti in na Lent. Prevoz z mini električnim vozilom je za potnike brezplačen. Naenkrat lahko sprejme do šest potnikov.

Vožnjo z mini električnim vozilom lahko naročite s klicem na telefonsko številko 030 700 035 in voznik bo prišel po vas na dogovorjeno mesto. Prav tako ga lahko tudi ustavite, če ga srečate v središču mesta, in voznika prosite, da vas zapelje do želenega cilja.

Električno mini vozilo je namenjeno predvsem stanovalcem v središču mesta, starejšim in gibalno oviranim ljudem, staršem z majhnimi otroki in obiskovalcem mesta ter turistom.

Ljudem in okolju prijazno vozilo ne povzroča hrupa in ne oddaja izpušnih plinov. Opremljeno je z manjšim prtljažnikom za ročno prtljago, defibrilatorjem in klančino za možnost vstopa oseb na invalidskih vozičkih. Voznike odlikuje poznavanje glavnih znamenitosti v središču mesta. Oglejte si predstavitveni letak.

Dostopno parkiriščeMestno središče je opremljeno z javnimi označenimi parkirišči za invalide ter posameznimi garažami.
Dostopen vhodNa Maistra se povzpnete s pomočjo klančine. Vrata so ozka, zaradi česar dostop ni mogoč za vse vrste invalidskih vozičkov.
Dostopne sprehajalne potiVse več poti po Mariboru je sodobno urejenih in dostopnih.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Z Maistrom hiter ogled glavnih znamenitosti.

Z Maistrom si lahko v zelo kratkem času ogledate tudi večino glavnih mariborskih znamenitosti, saj lahko z njega opazujete eno najstarejših, okrog 600 let staro, ohranjeno sinagogo v Srednji Evropi in enega najpomembnejših spomenikov judovske kulture v Sloveniji. Prav tako vas popelje na najbolj čaroben in najstarejši del mesta – Lent, poln kavarn in prizorišče priljubljenih dogodkov, v njem pa se nahaja tudi najstarejša trta na svetu, ki je stara več kot 400 let in vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov. V nadaljevanju najdete prečudovit Sodni stolp, ki je v srednjem veku služil za obrambo mesta in je bil zgrajen v začetku 14. stoletja. Sodni stolp je dobil ime po sodbah, ki so jih sprejemali v stolpu, hkrati pa ga povezujejo tudi s časi verovanja v čarovnice in takratnimi obredi, saj so tukaj potekale sodbe tistim ženskam, ki so zaradi takšnih in drugačnih dejanj bile spoznane za čarovnice. Vendar se tukaj nikoli niso opravljale smrtne kazni. Ob njem se nahaja tudi tržnica.

Sinagogo si lahko z Maistrom ogledate tudi z vrhnje, druge strani starega mestnega jedra. Tam se nahajajo tudi Glavni trg v Mariboru, drugi največji mariborski trg, kjer se zgodovina in vrvež mestnega življenja zlivata v eno. Na njem stojijo poznogotski rotovž oziroma mestna hiša iz začetka 16. stoletja, poznobaročna Alojzijeva cerkev in Marijino ali kužno znamenje, ki so ga prebivalci v 17. stoletju postavili v spomin na kugo, ki je v letih 1680 in 81 terjala življenja skoraj petine prebivalcev. Nekoliko višje sta še dva zanimiva trga, Grajski trg in Trg svobode. Na Grajskem trgu so v 18. stoletju postavili spomenik, posvečen sv. Florjanu, zavetniku pred požari ter povodnimi in naravnimi katastrofami. Baročna figura naj bi mesto varovala pred požari, ki so v preteklosti predstavljali veliko nevarnost. Tam pa stoji tudi mariborski grad, v katerem se danes nahaja Pokrajinski muzej Maribor, ki je hkrati mejnik med Grajskim trgom in Trgom svobode. Na slednjem boste našli znan bronast spomenik Narodno osvobodilni borbi, ki ga je izdelal kipar Slavko Tihec. V spomeniku so vdolbeni presnetki razglasov o streljanju talcev in upornikov, ki so bili med drugo svetovno vojno obsojeni na smrt (667 ubitih), ter poslovilno pismo na smrt obsojenega Jožeta Fluksa. Na nasprotni strani se k nebu dviguje Frančiškanska cerkev z značilno rdečo opečnato podobo. Ta je ena izmed sedmih slovenskih bazilik, ob njej pa domuje tudi istoimenski samostan. V kolikor bi pot nadaljevali sami, vas vabi še zelena znamenitost in ena lepših točk Maribora, mestni park, ki je zavarovan spomenik oblikovane narave in priljubljeno sprehajališče meščanov. Poti v njem so večinoma asfaltirane in lepo urejene, v njem pa se nahaja tudi več lepo dostopnih ribnikov.

Hkrati si lahko mesto ogledate tudi z avtobusom.

Sorodna ponudba

Hotel Šiker

Maribor in okolica

Celoten opis