Z monoskijem na dostopno smučišče Rogla - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dodatna dostopna ponudba

100 dni zimskih užitkov na 100 hektarjih.

Smučišče Rogla na urejenih smučiščih, pokritih z naravnim in tehničnim snegom, zagotavljajo najmanj sto dni smučarskih in deskarskih užitkov, možna pa je tudi nočna smuka na osvetljenih smučiščih Košuta in Jasa. Na približno 100 hektarjih urejenih prog se nahaja 11 vlečnic in 2 štirisedežnici ter več deset kilometrov urejenih prog za smučarje tekače.

Zimske radosti na slovenskih strminah pa so že nekaj časa dostopne tudi gibalno oviranim. Monoski – smučka s sedežem se je v Sloveniji pojavila že nekaj let nazaj. Z njo imajo osebe z invalidnostjo možnost, da se lahko samostojno predajo uživanju na belih strminah. Na voljo pa je še nekaj drugih možnosti, in sicer bi-ski in dualski. Ti dve imata spodaj za razliko od monoskija dve smučki, hkrati pa vas zadaj lahko usmerja spremljevalec (za težje gibalno ovirane).

Če bi želeli preživeti več dni skupaj na smučišču Rogla, so vam na voljo tudi hoteli, ki pa so na žalost le delno prilagojeni.

Dostopno parkiriščeDostop do smučišča je omogočen z avtomobilom. Parkirate lahko tik ob smučišču, tako da nakup kart in spust po progi nista preveč oddaljena (okoli 20 metrov). 
Dostopen vhodPri presedanju iz vozička na monoski boste potrebovali pomoč. Ko se presedete, vas spremljevalec oziroma skrbnik monoskija dobro pripne na sam sedež, da ne morete pasti z njega. Pri samostojnem monoskiju za lovljenje ravnotežja uporabljate dve bergli, na katerih je na koncu pritrjena majhna smučka. Z rahlim nagibom zgornjega dela in pomočjo pomožnih smučk spreminjate smer- “vijugate” po progi. Smučarji, ki uporabljajo monoski, lahko brez težav uporabljajo tudi vlečne naprave, zaposleni pa vam z veseljem pomagajo na sedežnico, če tega še niste zmožni sami. Po potrebi vam vlečno ali sedežno napravo tudi zaustavijo.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo v Hotelu Natura Rogla.
Dodatna dostopna ponudbaDelno prilagojen Hotel Natura Rogla.

Dodatna ponudba

Hotel Natura Rogla.

V Hotelu Natura se prepletata tradicija in sodobnost, goste pa očarajo čudoviti razgledi, ki se odpirajo s teras. Izbirate lahko med dvoposteljnimi sobami, povezanimi sobami ali apartmaji. V Tekaškem baru ali v kavarni Natura se ustavite na zdravem okrepčilu, v restavraciji Brusnica pa poizkusite izbrane »Okuse Rogle« in »Okuse Nature«. Po aktivnem dnevu poiščite sprostitev v Wellness centru Natura.

Hotel Natura nima gibalno oviranim prilagojenih sob, saj so kopalnice brez ročajev in sedeža v tušu.

Sorodna ponudba