Kavalir: prilagojeni prevoz za invalidne osebe - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopne sprehajalne poti

Z elektriko gre hitreje.

Kavalir je vozilo na električni pogon, ki razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Prav tako pa je dostopen tudi gibalno oviranim, ki uporabljajo invalidske vozičke. Vendar bodite pozorni, vrata so ozka, zaradi česar osebe s širšimi vozički na Kavalirja žal ne morejo dostopati; osebam na invalidskih vozičkih je namenjena zaprta verzija kavalirja, ki ima klančino. S Kavalirjem se lahko pelje do pet potnikov hkrati, vožnja pa je brezplačna. Zaradi njihove nizke hitrosti jih lahko ustavite tudi med vožnjo. Predhodno naročilo vožnje s prilagojenim zaprtim kavalirjem lahko opravite na telefonski številki: 031 666 299, potniki, ki niso uporabniki invalidskih vozičkov, pa lahko naročijo tudi odprte kavalirje, in sicer na: 031 666 331 ali 031 666 332.

Dostopno parkiriščeMestno središče je opremljeno z javnimi označenimi parkirišči za invalide ter posameznimi garažami.
Dostopen vhodNa kavalir se povzpnete s pomočjo klančine. Vrata so ozka, zaradi česar dostop ni mogoč za vse vrste invalidskih vozičkov.
Dostopne sprehajalne potiVečina poti po Ljubljani je sodobno urejena in dostopna.

Dodatna ponudba

Hiter ogled Plečnikovih del.

S kavalirjem si lahko v zelo kratkem času ogledate tudi večino Plečnikovih del v Ljubljani. Med drugim vas lahko namreč zapelje po Plečnikovih tržnicah, Tromostovju, Čevljarskem mostu, Kongresnem trgu, ob obrežju Ljubljanice in mimo Makalonce, do Narodne univerzitetne knjižnice, Križank, Peglezna, Tivolija z Jakopičevim sprehajališčem ter celo na pokopališče Žale (samo v času okoli 1. novembra).

Sorodna ponudba

B&B Hotel Ljubljana Park

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Ljubljanski grad

Ljubljanski grad

Ljubljana in okolica

Celoten opis