Zipline Planica: adrenalinsko doživetje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Zipline Planica

Občutek svobode na najstrmejšem zipline spustu na svetu.

V idilični alpski dolini, obkroženi z mogočnimi stenami Mojstrovke, Ponc in Jalovca, lahko doživite Zipline Planica, najstrmejši zipline spust na svetu. Planiško velikanko, največjo letalnico na svetu, preletite v dolžini kar 566 m, pri tem pa boste dosegli hitrosti do 85 km/ h v samo nekaj sekundah.

Zipline Planica sicer ni prilagojena gibalno oviranim, vendar je hkrati tudi te ovire možno premostiti z dovoljšnjo voljo in interesom oziroma srčno željo posameznika. Za termin se je potrebno predhodno dogovoriti (telefonska številka: 041 962 659), saj vaš termin zaradi gneče ne bo ob objavljenih urah, temveč se boste zaradi ustreznih prilagoditev dogovorili za tisti termin in uro, ko bo gneča manjša, pred uro, ko začnejo ali po uri, ko končajo, da bo lažje tudi za vas in vašega spremljevalca.

Zipline Planica je vsekakor velik izziv za uporabnika invalidskega vozička, ki pa ga lahko marsikdo tudi opravi. Seveda pa presodite sami glede na svoje zmožnosti in morebitne strahove. Pomembno je, da imate s seboj spremljevalca in lastno željo po adrenalinu, pri vsem ostalem pa priskočijo na pomoč zaposleni.

Dostopno parkirišče Za gibalno ovirane obiskovalce sta urejeni dve označeni parkirni mesti neposredno pred osrednjim objektom Nordijskega centra. Dostop do spodnje postaje sedežnice je mogoč po asfaltni cesti ali z avtomobilom.
Dostopen vhodNa vrh zaletišča se odpeljete s sedežnico. Gibalno oviranim sedežnico zaustavijo, da se lahko mirno presedete iz vozička na sedežnico, invalidski voziček pa dajo v tovorni del sedežnice. Na vrhu sedežnice se postopek ponovi. Na vrhu pa le pazljivo – pot je makadamska, dolga nekaj deset metrov ter sestavljena iz ne vselej zelo zbitega peska. Do samega vrha skakalnice vodijo stopnice, ki so ozke in strme, zato obvezno potrebujete s seboj spremljevalca. Spremljevalec mora na koncu, ko boste čakali, da se spustite po skakalnici, invalidske vozičke odpeljati nazaj do sedežnice in jih prepeljati do spodnjega dela skakalnice. Na vzletišču vas do spusta loči le še ena stopnica. Tam je najlažje, da se presedete na klopco in počakate na vrsto, medtem pa spremljevalec odnese invalidski voziček nazaj na sedežnico. Sledi spust po navodilih, na koncu pa vam ponovno pomagajo zaposleni. Dvižno ploščad dvignejo do te višine, da se samo spustite na svoj invalidski voziček, pomagajo vam sneti varnostne pasove, ploščad spustijo na tla in spet ste na tleh.
V Nordijskem centru se z dvigalom lahko zapeljete na vrh razgledne ploščadi, od koder se vam odstre prekrasen pogled na julijske vršace.
Prilagojene sanitarijeInvalidsko stranišče se nahaja v pritličju Nordijskega centra Planica za trgovino s spominki.
Dostopna kavarna ali restavracijaNa sredini stavbe Nordijskega centra Planica se nahaja manjša kavarna, ki je dostopna s pomočjo dvigala.
Dodatna dostopna ponudbaNordijski center Planica in njegova vsebina (muzej, razstave, trgovina s spominki, snežni tunel, vetrovnik itd.), dostopni Hotel Dom Planica.

Dodatna ponudba

Zibelka smučarskih skokov in poletov.

Športni objekti Nordijskega centra Planica vam nudijo obilo popestritev tako v vročih poletnih dneh kot v najostrejši zimi. Dolina pod Poncami namreč vsako leto prireja razne prireditve in dogodke, med katerimi nedvomno izstopa tekma v svetovnem pokalu v smučarskih poletih na letalnici bratov Gorišek.

Le streljaj od Nordijskega centra Planica pa najdete tudi povsem dostopni Hotel Dom Planica, ki nudi dve invalidski sobi ter številna druga prenočišča.

Sorodna ponudba