Z gondolo na Vogel tudi gibalno ovirani - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dostopne sprehajalne poti

Na Vogel se lahko odpravite z gondolo

V kraljestvu zlatoroga.

Vogel leži v Triglavskem narodnem parku nad zatrepom Bohinjske doline. Do spodnje postaje Žičnic Vogel lahko pridete z avtomobilom po asfaltni poti okoli obale Bohinjskega jezera, kjer tudi parkirate na brezplačnem parkirišču. Do zgornje postaje Žičnice Vogel se na več kot 1500 m nadmorske višine udobno pripeljete z gondolo. Cena vstopnice je za invalidne osebe znižana, spremljevalci pa vstopnico kupijo po veljavnem ceniku.

Čeprav gre za visokogorje, je Vogel izjemno dostopen, saj je prilagojeno prav vse do mere, da se lahko pohvalijo kot invalidom prijazna destinacija. *Za nekoliko bolj občutljive ali za tiste, ki imajo težave z zračnim tlakom, dodajamo opombo, da se gondola vzpenja hitro in zato lahko občutiš “pritisk v glavi”. 

Dostopno parkiriščeTik ob vhodu na spodnji postaji je označeno parkirno mesto za invalide.
Dostopen vhodVhod v objekt je popolnoma brez ovir, do gondole pa se povzpnete z dvigalom, ki je namenjeno samo gibalno oviranim. To se upravlja s ključem enega od zaposlenih, ki vas potem popelje do gondole. Prehod iz podesta na gondolo je brez ovir, vendar je pred vstopom in izstopom potrebno vedno počakati, da se gondola umiri in ne niha več.
Prilagojene sanitarijeV pritličju Ski centra Vogel je pri dvigalu invalidsko stranišče, ki je dovolj veliko tudi za električne vozičke.
Dostopna kavarna ali restavracijaNa vrhu se nahaja dostopna gostilna. Do nje lahko dostopate z dvigalom, ki ga odklene eden od zaposlenih.
Dostopne sprehajalne potiNa vrhu so makadamske poti, ki večinoma niso dostopne, saj je material grobo nasut ali pa pot vodi po klancu.

Dodatna ponudba

V območju Triglavskega narodnega parka.

Vogel iščemo v osrčju Julijskih Alp na območju Triglavskega narodnega parka, ki spada med najstarejše v Evropi in obsega kar 880 kvadratnih kilometrov (4 % celotne površine Slovenije). Edini narodni park v Sloveniji je zelo pomemben za razvoj in ohranjanje tega območja, kjer najdemo rastlinje in živali specifične samo za ta del sveta.

Ena izmed najznačilnejših podob tega okolja je Bohinjsko jezero, največje stalno in naravno jezero v Sloveniji, ki se v celotnem obsegu zelo lepo pokaže prav z razgledne točke na Voglu in gondole.

Sorodna ponudba