Cukrarna: sodobna umetnost v nekdanji tovarni - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna kavarna ali bar

Dodatna dostopna ponudba

Galerija Cukrarna

Nov prostor za sodobno umetnost.

Na prostoru nekdanje tovarne sladkorja, cukrarne, je septembra 2021 nastal nov prostor za predstavitve sodobne umetnosti in prostor, kjer se izvajajo procesi oblikovanja misli, nastajanja in prikaza sodobnih umetniških projektov – tako na področju vizualne kot tudi intermedijske, performativne, zvočne, glasbene in ostalih oblik umetnosti. Imenuje se Galerija Cukrarna, pri tem pa je prikazovanje umetniških del skozi razstave in dogodke le del programa ustanove, cilj Cukrarne je namreč postati novo vozlišče kulturnega dogajanja.

Dostopno parkiriščeDostop do Galerije Cukrarna priporočamo s pomočjo dvigala v bližini avtobusnega postajališča na Roški cesti, ki vas pripelje v neposredno bližino vhoda. Zgoraj je namreč tudi pot, namenjena pešcem in kolesarjem, a je strmina prevelika za varno souporabo. Neposredno ob Cukrarni je tudi parkirišče za avtomobile, in sicer na Poljanskem nasipu, vsebuje tudi tri invalidska mesta. Pri tem je potrebno z vozičkom narediti kar nekaj poti, preden pridete pred vhod v galerijo, saj je parkirišče za nadstropje višje od pritličnega vhoda, skritega pod Roško cesto.
Dostopen vhodGlavni vhod je s Poljanskega nasipa, vrata so težka, zato boste pri odpiranju morda potrebovali pomoč. Dostop do vseh razstaviščnih prostorov, konferenčne dvorane, knjižnice, kavarne in trgovine je omogočen s prostornim dvigalom.
Dostopna kavarna ali barV pritličju se na desni strani nahaja dostopna kavarna. Ta ima še dva višinska nivoja, kjer so stopnišča, tako da je dostopno pritličje, ki ima dostopno in prilagodljivo opremo. Tudi zunanji del, ki obratuje v toplejših mesecih, je dostopen.
Prilagojene sanitarijeGalerija Cukrarna ima prilagojene sanitarije v kletnem delu. Wc je opremljen z oprijemalom, ki pa je postavljen precej daleč od wc-ja, in podvoznim umivalnikom, vsebuje tudi previjalno mizo za otroke.
Dodatna dostopna ponudbaPo galeriji so razporejene klopi za sedenje, prav tako so na voljo stoli, za katere se dogovorite z informatorji pri vhodu. Dostopna so tudi nekatera druga razstavišča Muzeja in galerij mesta Ljubljane (MGML). Ta ima veliko dislociranih enot, poleg Cukrarne je dostopen še Mestni muzej, delno pa Plečnikova hiša, arheološka parka in Župančičeva spominska zbirka v Mestni knjižnici Ljubljana.

Sorodna ponudba

Zasavska sveta gora

Ljubljana in okolica

Celoten opis

B&B Hotel Ljubljana Park

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Plečnikova hiša

Plečnikova hiša

Ljubljana in okolica

Celoten opis