Degustacije slovenske vinske kapljice - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Degustacije vin v dostopnih vinskih kleteh
Vir: Pixabay.

Raznolike degustacije v deželi rujne kapljice in prostranih vinogradov.

Staro slovensko ime za mesec oktober je vinotok, kar vsekakor ni naključje, saj so nekoč zadnje trgatve in opravila, povezana s pridelovanjem vina, potekala predvsem oktobra. To je mesec, ko diši po moštu in vinu, k obisku vas vabijo osmice in različne degustacije. Različna vina pa lahko poskusite tudi v dostopnih vinskih kleteh, ki si jih lahko podrobneje ogledate na našem seznamu.

Na obalnem koncu vas v goste vabi Hiša refoška Koper, ki je sinonim za kakovost in uspeh. Vrhunska vina pridelujejo že od leta 1947, upoštevajoč tisočletno istrsko tradicijo vinogradništva in vinarstva. Poleg degustacij bosta vaš obisk popestrili tudi kulinarična spremljava in bogato založena trgovina. V okolici Kopra vam z odličnim mladim hišnim vinom postrežejo tudi na Turistični kmetiji Mlin, ki stoji v vinogradnem okolišu in se ponaša s pestro paleto vedno sveže lokalne gurmanske ponudbe.

V sijajnem razgledu na vinograde lahko ob dišečem kozarcu uživate tudi v slovenski Toskani – Goriških Brdih. Tam najdete dve sijajni, večkrat nagrajeni restavraciji, ki vsebujeta tudi dostopno vinsko klet. Prva je vinoteka San Martin, ki se nahaja ob istoimenskem hotelu in restavraciji ter ponuja enega najbolj romantičnih razgledov v naši ponudbi. Lastnika sta oba sommelierja, ki vam s svojim nasvetom polepšata tudi obed v njihovi restavraciji ter vinsko degustacijo. Vinoteka je povsem dostopna, saj do nje vodi dvigalo, vino lahko izberete tudi sami. Drugi briški vinski biser pa je prejemnica Michelinovega krožnika za leti 2020 in 2021, Restavracija Gredič. Njihova vinska klet je prava paša za oči in okus, hkrati pa zaradi strmine dostopna le s pomočjo spremljevalca.

Vinogradi seveda niso le primorska značilnost, najdete jih po celi Sloveniji. Na degustacijo vin se odpravite v eno najmodernejših vinskih kleti, v vinsko klet Zlati grič. Ta je ena izmed najbolj dostopnih ter prilagojenih vinskih kleti, ki degustacijo vin nudi gibalno oviranim, njihova vina pa so redno na seznamu nagrajenih. Lastno vinsko klet imajo tudi v Gostilni Repnik. Ta sicer ni dostopna, vendar vam svojo ponudbo pred izborom izvrstno predstavijo zaposleni sommelierji, ki vam bodo z opisi uspeli pričarati vse nianse okusov. V osrčju Ljubljane pa vas na Ljubljanskem gradu z več kot 300 izvrstnimi slovenskimi vini iz vseh treh vinorodnih dežel uspejo navdušiti tudi v vinoteki in restavraciji Strelec. Morda bo koga obenem presenetilo dejstvo, da se vinograd bohoti tudi na delu grajskega griča.

Če se z vini šele spoznavate, lahko daste kateremu priložnost tudi na ljubljanski Odprti kuhni, kjer vam sicer nudijo bogato paleto različnih pijač. V kolikor pa ste bolj ljubitelji piva, imamo namig tudi za vas, saj vas večkrat nagrajeno pivo čaka v Pivovarni Haler!

Odprta kuhna

Ljubljana in okolica

Celoten opis

Pivovarna Haler Olimje

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis

Verjamemo, da smo vam z naborom uspeli vzdramiti brbončice, vsekakor pa svetujemo, da se o ponudbi prepričate še v živo. Vabljeni tudi k deljenju objave!

“Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!“

Sorodna doživetja

Naši predlogi Po navdihu