Pivovarna Haler Olimje: majhna, a priznana - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Domačija z lastno pivovarno.

Streljaj od Podčetrtka, v neposredni bližini Term Olimia, se k nebu dviga hrib, imenovan Olimska gora. Ob vznožju gore se razprostira dolina in v njej leži majhen kraj Olimje. V tem prelepem domačem okolju se na mirni lokaciji nahaja Domačija Haler, katere del je tudi pivovarna. Domačija je približno 3 km oddaljena od znanega kopališča Terme Olimia ter 1 km od znamenitega samostana Olimje.

V mini pivovarni varijo domače pivo, za katerega različne vrste so bili nagrajeni že z več priznanji. V pivovarni varijo svetlo in temno pivo. Naravno kvašeno pivo Haler je zvarjeno po nemškem – starograjskem receptu. Pivo je naravno brez dodanih konzervansov. Pivo ponujajo kot točeno pivo v pivnici, lahko pa ga vzamete tudi s seboj v steklenicah različnih prostornin. Uporabljajo hmelj, pridelan v Savinjski dolini, in sicer aurora in golding. Po dogovoru je možen tudi ogled pivovarne z degustacijo.

Poleg dobrega piva in druge domače kapljice ponujajo tudi pester izbor jedi v njihovi restavraciji, pri njih pa lahko tudi prenočite.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Dostopno parkiriščeNa spodnjem delu parkirišča se nahaja rezervirano invalidsko parkirišče, a do restavracije vodi klanec. Na zgornji strani je še eno invalidsko parkirišče, nahaja se v bližini igral. To omogoča tudi izstop iz prilagojenega kombija.
Dostopen vhodMala stezica do pivnice (rumena hiša), je popolnoma dostopna. A priporočamo, da imate s seboj spremljevalca, saj je nekaj klanca.
Prilagojena kopalnicaPrilagojeno splošno invalidsko stranišče se nahaja v restavraciji.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija in pivnica sta dostopni osebam na invalidskem vozičku, prav tako tudi zunanja terasa restavracije. Mize so ugodnih višin.
Dodatna dostopna ponudbaNa domačiji nudijo prenočišča, imajo veliko asfaltirano igrišče, piknik prostor ipd. Vse je popolnoma dostopno, le soba vsebuje kad, vendar vseeno zaradi nekaterih klancev priporočamo družbo spremljevalca.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Trajnostno naravnana domačija s pestro ponudbo.

Domačija vsebuje tudi prenočišča, restavracijo, pivovarno, igrišče za mali nogomet, košarko, rokomet … Poleg restavracije pa je še manjše igrišče z igrali za otroke in otroke po srcu. Na igrišču poleg apartmajske hiše ponujajo možnost priprave raznih piknikov in turnirjev, ki jih lahko organizirate sami ali pa organizacijo prepustite njim. Apartmajskim gostom nudijo tudi popust pri nakupu kart za kopanje v bazenih Term Olimia.

Domačija Haler nudi eno, invalidom delno prilagojeno sobo. Soba ima veliko prostora, prav tako je dostopna brez kakršnih koli ovir. Nočitev omogoča trem osebam (31 m², zakonsko in dodatno ležišče), je v pritličju in ima direktni izhod. Vsebuje delno prilagojeno kopalnico, ki vsebuje kad, a ima stolček za presedanje.
Poskušajo odgovorno in trajnostno skrbeti za okolje, zato so pred leti presedlali na kurjavo na lesno biomaso (sekance) in čez poletje ogrevajo vodo s kolektorji.

Vabljeni na obisk!

Sorodna ponudba

Jelenov greben

Jelenov greben

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis

Apartmaji Ortenia

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis

Domačija Haler Olimje

Podčetrtek-Rogaška Slatina

Celoten opis