Odprta kuhna - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dostopne sprehajalne poti

Odprta kuhna je priljubljeno zbirališče

Simbol za druženje in vrhunsko ponudbo.

Odprta kuhna je gurmanska kulinarična tržnica, ki ob petkih na Pogačarjev trg v Ljubljani ob mestni tržnici, nekajkrat letno pa tudi v središča drugih slovenskih mest, prinaša dobrote najboljših obedovalnic z vseh koncev dežele. Na stojnicah vsak teden od zgodnje pomladi do pozne jeseni (odvisno od vremenskih razmer) gostijo raznolike ponudnike hrane z vseh koncev sveta, med njimi pa se najde tudi zanimiva ponudba, s katero se lahko odžejate. Ob njej so na delu ob stolnici in ob Mačkovi ulici organizirane mize s klopmi, neposredno ob stojnicah pa je tudi nekaj sedišč, posebej urejenih iz lepo predelanih lesenih palet.

Posebnost je splet preproste in visoko gurmanske kulinarične ponudbe, ki je enkrat na teden na voljo v obliki poulične “street food” hrane. Eden izmed sodelujočih razlogov za obisk pa je gotovo tudi druženje, ki ga ob Odprti kuhni vsekakor ne manjka. Priporočamo obisk!

Dostopno parkiriščeV bližini se nahajata parkirna garaža Kapitelj in Kongresni trg. Hkrati se na območju okrog tržnice oziroma nekaj deset, sto metrov stran nahaja tudi nekaj plačljivih javnih parkirnih mest, nekatera so označena oziroma rezervirana za invalide.
Dostopen vhodDostop do Odprte kuhne je večinoma brez arhitektonskih posebnosti, saj večina ulic do nje poteka v ravnini, izjema je le prehod od stolnice do Pogačarjevega trga, kjer se nahaja strmejša klančina.
Dostopna kavarna ali restavracijaCelotna gostinska ponudba je dostopna, saj so ponudniki locirani za stojnicami, hkrati pa mobilni in vam lahko hrano izročijo tudi ob njih. Premikanje v primeru gneče je nekoliko oteženo, a to velja za vse obiskovalce, ki se praviloma umaknejo in vzpostavijo možnost prehoda.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo neposredno ob tržnici v smeri proti Mačkovi ulici, na naslovu Pogačarjev trg 3. Vrata so označena, do sanitarij vodi dvigalo. Za vstop je potrebno pozvoniti.
Dostopne sprehajalne potiV bližini se nahajajo mestna tržnica, stolnica in Prešernov trg. Praktično vse sprehajalne poti so lepo dostopne. Do Odprte kuhne vas lahko zapeljeta tudi Kavalir ali pa mestni avtobus.

Dodatna ponudba

Odprta kuhna za vsakogar.

Odprta kuhna vsak teden na svoji spletni strani in po družbenih omrežjih objavlja aktualne ponudnike kulinarične ponudbe tistega tedna. Med njimi najdete tudi Jorga Zupana in restavracijo Atelje, Karima Merdjadija in Atelier Karim, JB restavracijo Janeza Bratovža, dvor Jezeršek s svojim priljubljenim “šmornom” itn. Mnogo ponudbe se najde za vegetarijance in vegane, veliko stvari pa lahko kupite tudi za domov.

Odprto kuhno občasno lahko obiščete še v Celju, Kopru, Novem mestu, Novi Gorici, na Ptuju in še kje.

Sorodna ponudba