Restavracija Julijana: gurmanska izkušnja - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Zunanja terasa Restavracije Julijana.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Restavracija Julijana
Vir: Sava Hoteli Bled.

Vrhunska gurmanska izkušnja vredna prestižnih kulinaričnih nagrad.

Znana restavracija Julijana, ki jo najdete v spodnjem delu hotela Grand hotela Toplice, ima čudovito teraso ob najlepšem delu Blejskega jezera. Sprejme 20 gostov, prav tolikim pa lahko postreže tudi na terasi restavracije. Gurmanske kreacije nastajajo pod taktirko kuharskega šefa Simona Bertonclja, pod njegovim kreativnim vodstvom pa je Restavracija Julijana dobila prestižno priznanje Michelinov krožnik (v originalu The Michelin Plate), in sicer za sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok za leto 2020, po klasifikaciji Gault&Millau pa prejela 3 kape.

Chef Simon Bertoncelj je prepoznaven po bogastvu sestavin in okusov, v njegovih stvaritvah pa se zrcali bogato znanje, ki si ga je pridobil v restavracijah priznanih kuharskih mojstrov: pri odličnem Gordonu Ramsayju, francoskem šefu Marcu Meurinu v Lillu, ki se ponaša z dvema Michelinovima zvezdicama, in v restavraciji z eno Michelinovo zvezdico Esszimmer BMW Welt v Münchnu. 

S svojo ekipo vsake tri mesece predstavljajo nove sezonske jedilnike ter skrbijo, da so sestavine vedno sveže in najboljše kakovosti, njihova postrežba pa brezhibna. V Restavraciji Julijana pri sestavi jedi uporabljajo vse delikatese, ki sodijo v restavracijo višjega ranga. Med njimi med drugim ne smejo manjkati gosja jetra, račja jetra in boljši deli govedine. Pomembni so seveda tudi vrhunski produkti lokalnih proizvajalcev, od sveže lokalne zelenjave in  mlečnih izdelkov, do prvovrstnih postrvi lokalnega rejca. V Restavraciji Julijana pa vam postrežejo tudi z najbolj tipično sladico Bleda – originalno blejsko kremno rezino po pristnem receptu, s katerim razveseljujejo sladkosnede zadnjih 66 let. Redno sodelujejo tudi v Tednu restavracij.

Dostopno parkiriščePred hotelom je en parkirni prostor rezerviran tudi za invalide. Priporočamo, da že ob rezervaciji rezervirate še parkirni prostor, da vas bo ta zagotovo čakal.
Dostopen vhodVhod v hotel, kjer se nahaja restavracija, je popolnoma dostopen in v ravnini.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je dostopna s pomočjo dvigala, dostopna je tudi njena terasa. Kavarna ponuja neprekosljive razglede na Blejski otok z okolico.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Eminentni hotel z bogato zgodovino

Prenovljeni Grand hotel Toplice goste pomirja s tradicionalnim stilom in razvaja z razkošnim udobjem. V njem so bivali mnogi eminentni gostje, danes pa ga obiskujejo tisti, ki želijo najbolj elegantno bivanje ob Blejskem jezeru, golfisti in konferenčni gostje. Hotel je tudi znano prizorišče porok in večjih slavij. Ima zasebno plažo in čolnarno, gostom pa so na voljo termalni bazen in izbrane wellness storitve. Temperatura vode v bazenu Wellness studia Luisa je 22°C. Ob kopališču je tudi za invalide prilagojeno stranišče. Dostop do vode pa je otežen zaradi dezinfekcijskega bazenčka za noge (stopnička). Uporaba je možna le, če imate s seboj spremljevalca, ali vam pri tem pomaga hotelsko osebje. Tudi za dostop v sam bazen namreč nimajo posebnega pripomočka. Zunanja plaža žal ni dostopna in prilagojena za invalide. Grand hotel Toplice Bled slovi po tem, da se po prvem obisku zagotovo želiš vrniti še enkrat.