Sprehajalna pot Kamp Šobec - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojena kopalnica

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Kamp s certifikatom Invalidom prijazno.

Kamp Šobec je že vrsto let uvrščen med kampe najvišje kategorije in ga priporočajo tako evropski avto-moto kot tudi kamping klubi. Razteza se v lepem borovem gozdu med majhnim jezerom in reko Savo Dolinko, z enkratnim pogledom na Julijske Alpe in Karavanke. Nahaja se samo 3 km od avtoceste Jesenice–Ljubljana, ob cesti, ki vodi z Lesc proti Bledu.

Kamp se razteza na površini 15 ha in ima 450 kvalitetnih prostorov. Z vseh je možen dostop do električne energije. Možno je bivati tudi v lesenih bungalovih. Šobec je opremljen s tremi sanitarnimi objekti, od katerih je eden ogrevan in se v njem nahajata tudi otroška previjalna soba in kopalnica za osebe z gibalnimi ovirami. Šobec je idealen za dnevni izlet – sprehajalne poti so vse asfaltirane, tlakovane ali pokrite z zbitim makadamom, kar pomeni, da je lepo prevozno za osebe na invalidskih vozičkih. Vstop za dnevne goste, tudi za spremljevalce, je brezplačen.

Dostopno parkiriščePred recepcijo se nahaja veliko makadamsko parkirišče, tik ob njej pa še manjše začasno parkirišče za prikolice in avtodome. Na parkirišču je označeno invalidsko parkirno mesto.
Dostopen vhodVsi objekti so dostopni in prilagojeni gibalno oviranim. Poti, vključno z mostovi, so dostopne, ni pa dostopnega vhoda v vodo.
Prilagojene sanitarijeSanitarije so urejene, kamp pa vsebuje tudi en sanitarni objekt, ki je ogrevan in vsebuje še otroško previjalno sobo ter kopalnico za osebe z gibalnimi ovirami.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija je bila obnovljena leta 2018 in je prav tako dostopna gibalno oviranim, prav tako tudi njena zunanja terasa.
Dodatna dostopna ponudbaSlaščičarna, restavracija, lokali in trgovina ter določena animacija.
Dostopne sprehajalne potiSprehajalne poti so vse asfaltirane, tlakovane ali pokrite z zbitim makadamom ter tako primerno dostopne.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Pestra ponudba za vse generacije.

V kampu so tudi pralnica s sedmimi pralnimi in dvema sušilnima strojema, oskrbovalna postaja za bivalne avtomobile in prikolice, pralnica za vozila, slaščičarna, restavracija, lokali in trgovina, ki vam zagotavljajo prijetno bivanje. 

Športne površine (tenis, nogomet, košarka, odbojka, mini golf) in objekti v kampu, bližnja okolica in neokrnjena narava vam nudijo neomejeno možnosti za aktiven oddih preko dneva, poskrbljeno pa je tudi za večerno animacijo, tako, da se v času dopusta vsekakor ne boste dolgočasili. Ponujajo tudi osvežitev v Šobčevem bajerju, kjer izvajajo tudi zorbing na vodi, spust po jeklenici čez jezero ali nudijo najem sup deske. Na reki Savi pa se je možno učiti upravljati s kajakom, kanujem ali čolnom.

Pozabili niso niti na najmlajše, za katere je v kampu pripravljeno zanimivo in razgibano igrišče z mnogimi (večinoma lesenimi) igrali. Na različnih lokacijah po kampu je več manjših otroških igrišč, za malo večje pa so v bajerju pripravili tudi napihljivo ledeno goro in trampoline.

Celoten kamp so opremili z brezžičnim internetom, ki je za goste kampa brezplačen. Prav tako so izboljšali animacijo, tako da se sedaj vsak dan v tednu dogaja kaj zanimivega. Hkrati je kamp od Bleda oddaljen le 3 km.