LUŠTna domačija: dom najbolj znanega paradižnika - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Luštna domačija

Najbolj znani in okusni slovenski paradižnik.

Le kdo ne pozna slovenskega paradižnika Lušt, ki poleg svoje okusnosti slovi še po okolju prijazni pridelavi? Luštovi paradižniki pod vročim soncem zorijo v ogromnih rastlinjakih, postavljenih na prekmurski ravnici. LUŠTna domačija omogoča vpogled v gojenje paradižnikov v povsem dostopnem objektu, ki poleg razgleda na rastlinjake omogoča še veliko drugega.

Čeprav notranjost rastlinjakov zaradi zdravstvenih in proizvodnih razlogov ni mogoča, vam prijazno osebje po predhodnem dogovoru na predstavitvi razloži vse o gojenju paradižnikov, Luštovem poslanstvu, sortah in še več. Medtem lahko iz velike Luštove kavarne, neposredno ob rastlinjakih, opazujete paradižnike, ki se vzpenjajo proti modremu nebu. Kavarna se s stekleno steno naslanja prav na rastlinjak, zaradi česar je pogled popolnoma nemoten, vidnih pa je tudi precej podrobnosti in predvsem sočni rdeči pridelek.

Po predstavitvi vas čaka še degustacija približno devetih različnih sort v Luštu pridelanega paradižnika, v paketu pa dobite še darilo – paradižnik v proti vrednosti 3€. Program traja približno eno uro, po njem pa se lahko dodatno sprehodite po z različni prekmurskimi dobrotami bogato založeni trgovini ali se osvežite z npr. nadvse okusnim paradižnikovim sokom v njihovi notranji ali zunanji kavarni. Ta vsebuje tudi ograjena igrala, zaradi česar je tak izlet povsem primeren tudi za družine. V trgovini pa vas morda premamijo čokoladni paradižnički, za katere jamčimo, da bodo, tako kot domačija, navdušili vsakogar.

Dostopno parkiriščePred domačijo se nahaja veliko parkirišče, kjer sta tudi dve označeni invalidski parkirišči.
Dostopen vhodDostop v notranjost vodi čez letni vrt, saj so na glavnem vhodu stopnice. Letni vrt je s parkirišča dostopen s klančino zelo majhnega naklona in je skoraj v popolni ravnini z okolico. Vse ostalo je popolnoma v ravnini in brez težav dostopno.
Dostopna kavarna ali restavracijaLuštna domačija vsebuje veliko kavarno in letni vrt. Oba sta povsem dostopna, mize in stoli pa so lepo prilagodljivi.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo v levem kotu kavarne, med rastlinjakom in kavarno. Imajo oprijemala in prilagojen umivalnik, znotraj pa se nahaja tudi otroška previjalnica.
Dodatna dostopna ponudbaV notranjščini je tudi velika in izjemno založena trgovinica. V njej lahko kupite paradižnike vseh vrst pa tudi mnogo drugih izdelkov in dobrot. Na letnem vrtu se nahajajo igrala za otroke. Lušt ob predhodnem dogovoru nudi tudi vodenje z degustacijo in darilom.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Pridelano z mislijo na okolje.

Lušt daje izjemno pozornost trajnostno naravnani pridelavi. LUŠTne sadike so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, zalivane pretežno z deževnico, cvetove oprašujejo čmrlji, za zatiranje škodljivcev pa poskrbijo njihovi naravni sovražniki oz. koristne živalice.

Rastlinjak na LUŠTni domačiji je ogrevan z geotermalno energijo iz 1.483 metrov globoke vrtine, v novem rastlinjaku v Mali Polani pa ogrevanje poteka s pomočjo soproizvodnje toplote in električne energije. Ogljikov dioksid, ki nastaja pri izgorevanju zemeljskega plina, prečistijo in vpihujejo v rastlinjak, kjer ga njihove rastline preko procesa fotosinteze pretvorijo v kisik. Na ta, okolju prijazen način, okolja ne obremenjujejo s toplogrednim plinom.

Zaradi odlične lege so kratke tudi njihove transportne poti, uporabljajo pa zanimivo in inovativno, okolju prijazno embalažo. Poleg kartonske embalaže so v njihovi maloprodajni mreži namreč pričeli uporabljati vrečko, izdelano iz odpadnih stebel rastlin paradižnika Lušt. Zanjo so prejeli tudi več nagrad in priznanj, ki so se pridružila že mnogim drugim, predhodno pridobljenih na račun Luštove kvalitete.

Sorodna ponudba

Hotel Radin

Hotel Radin

Murska Sobota in okolica

Celoten opis

Počitniška hiša Podhamer

Murska Sobota in okolica

Celoten opis
Expano zunanjost

Expano

Murska Sobota in okolica

Celoten opis