LUŠTna domačija: dom najbolj znanega paradižnika - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Luštna domačija

Najbolj znani in okusni slovenski paradižnik.

Luštovi paradižniki pod vročim soncem zorijo v ogromnih rastlinjakih, postavljenih na prekmurski ravnici. LUŠTna domačija omogoča vpogled v gojenje paradižnikov v povsem dostopnem objektu.

Čeprav vstop v notranjost rastlinjakov zaradi zdravstvenih in proizvodnih razlogov ni mogoča, vam prijazno osebje po predhodnem dogovoru na predstavitvi razloži vse o gojenju paradižnikov, Luštovem poslanstvu, sortah in še več. Paradižnike lahko opazujete iz velike in dostopne Luštove kavarne, neposredno ob rastlinjakih, predstavitvi pa sledi degustacija približno devetih različnih sort Luštovega paradižnika.

Dostopno parkiriščePred domačijo se nahaja veliko parkirišče, kjer sta tudi dve označeni invalidski parkirišči.
Dostopen vhodDostop v notranjost vodi čez letni vrt, saj so na glavnem vhodu stopnice. Letni vrt je s parkirišča dostopen s klančino zelo majhnega naklona in je skoraj v popolni ravnini z okolico. Vse ostalo je popolnoma v ravnini in brez težav dostopno.
Dostopna kavarna ali restavracijaLuštna domačija vsebuje veliko kavarno in letni vrt. Oba sta povsem dostopna, mize in stoli pa so lepo prilagodljivi.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo v levem kotu kavarne, med rastlinjakom in kavarno. Imajo oprijemala in prilagojen umivalnik, znotraj pa se nahaja tudi otroška previjalnica.
Dodatna dostopna ponudbaV notranjščini je tudi velika in izjemno založena trgovinica. V njej lahko kupite paradižnike vseh vrst pa tudi mnogo drugih izdelkov in dobrot. Na letnem vrtu se nahajajo igrala za otroke. Lušt ob predhodnem dogovoru nudi tudi vodenje z degustacijo in darilom.

Dodatna ponudba

Pridelano z mislijo na okolje.

LUŠTne sadike so vzgojene iz gensko nespremenjenih semen, zalivane pretežno z deževnico, cvetove oprašujejo čmrlji, za zatiranje škodljivcev pa poskrbijo njihovi naravni sovražniki oz. koristne živalice. Me drugim pa uporabljajo tudi okolju prijazno embalažo, saj je (nagrajena) vrečka izdelana iz odpadnih stebel rastlin paradižnika Lušt.

Sorodna ponudba

Hotel Štrk

Murska Sobota in okolica

Celoten opis

Termalni park Terme 3000

Murska Sobota in okolica

Celoten opis