Hotel Gredič: pravljica sredi Goriških Brd - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Kot v pravljici.

Hotelu Gredič je usojeno, da ima in pokaže vse značilnosti okolja, v katerem je nastal. Že pred morda več kot 400 leti so ga postavili kot čuvarja na prvi grič nad ravnino, ki se razteza od prijazne Moše mimo Koprivnega proti Krminu in Dolenji. Njegov pogled je obrnjen proti jugu in na morje, hrbet pa mu ščitijo Brda in v daljavi zasnežene Alpe. Po vojni ga je skoraj presekala meja, ki je danes ne priznava več. S svojo podobo pripoveduje, da njegova naloga ni gospodovanje, temveč na svojem mestu stoji zato, da varuje in služi, svetuje in pomaga in da predstavlja vse tisto, kar sporoča njegova okolica. 

Hotel Gredič se nahaja v Goriških Brdih, nedaleč od meje z Italijo, lociran je na griču, razgled na okoliške vinograde pa je naravnost čudovit. Gre za le delno dostopno nastanitev, zato sami presodite ali zadošča vašim zmožnostim in željam. Verjamemo, da je za lažje gibalno ovirane sicer odlična izbira in priložnost, da se prepustite odlični hrani, vinu in okolici.

Dostopno parkiriščePred hotelom se nahaja en parkirni prostor, ki je namenjen invalidom.
Dostopen vhodVhod v hotel je popolnoma dostopen, prav tako recepcija.
Dostopna sobaV hotelu Gredič sobe niso prilagojene invalidom. Dvigalo vam sicer omogoča dostop do zgornjih nadstropij, vendar v sami sobi ni nobenih posebnih prilagoditev.
Prilagojena kopalnicaKopalnice v sobah niso prilagojene, so pa prostorne, tudi do tuša lahko dostopate. Oprijemal in drugih pripomočkov ni.
V pritličju se nahajajo splošne invalidske sanitarije, ki so popolnoma prilagojene.
Dostopna kavarna ali restavracijaHotelska restavracija je dostopna. Vse obroke si lahko naročite tudi na teraso in uživate v pogledu na čudovito okolico.
Dodatna dostopna ponudbaOgledate si lahko tudi vinsko klet, kjer lahko okusite različne vrste vin priznanih vinarjev iz Goriških Brd. Dostopnost do vinske kleti je s pomočjo klančine, vendar je ta dokaj strma, zato boste potrebovali pomoč spremljevalca.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Michelinov krožnik 2020.

Briška neokrnjena narava s svojimi darovi nudi neizčrpen vir navdiha pri pripravi novih kulinaričnih doživetij. Tukaj se nežni mediteranski vplivi srečajo z močnimi kontinentalnimi okusi, disciplinirana avstrijska tradicija pa se prepleta z živahno italijansko kreativnostjo in bogato slovensko zapuščino. Gredičevi krožniki odsevajo njihove vrednote, izklesane iz ljubezni do kuhanja, spoštovanja svojih korenin, lokalnih običajev in tradicije, odgovornosti do narave ter odličnosti pri pripravi.  Izbirate lahko med pet-hodnimi meniji, ki vas popeljejo od gozda do briških vinogradov, skozi briško interpretacijo morskih globin ali pa v mozaike skritih vrtov. Lahko pa se prepustite tudi dnevnemu navdihu njihovega chefa.

V restavraciji Gredič so hkrati oblikovali krožnike, ki so prepričali komisijo najvplivnejšega mednarodnega gastronomskega vodnika na svetu, in se uvrstili med elitne Michelinove krožnike v letu 2020. Priznanje Michelinov krožnik (The Plate Michelin) simbolizira sveže surovine ter skrbno pripravljen in dober obrok, kar so tudi ključne vrednote naše kuhinje. V opisu restavracije so v Michelinovem vodniku med drugim poudarili, da sta tako mesni kot ribji meni enako dobra, izpostavili pa so tudi Gredičevo impresivno vinoteko z odličnim izborom vin in prelepe razglede na briške griče.

Obiščite njihovo restavracijo in se prepričajte, zakaj so Brda ena izmed najbolj vznemirljivih kulinaričnih regij na svetu.