Celjska koča: invalidnim delno dostopen hotel - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Zelo priljubljeno smučišče.

Območje Celjske koče s Pečovnikom ima dolgoletno turistično in športno tradicijo, saj sta smučišče in planinska postojanka Celjska koča, ki se nahajata na 650 m nadmorske višine, od davnega leta 1920 pomembni mestni turistični točki, namenjeni rekreaciji v naravnem okolju. Celjska koča ponuja bližino športnih terenov in neokrnjene narave, hkrati pa se nahaja le dobrih 10 km iz mesta.
Turistični center in smučišče Celjska koča je zelo priljubljen in množično obiskan predvsem med smučarji, ki so ga enajstkrat zapored izbrali za naj smučišče v kategoriji malih smučišč v Sloveniji. Povprečno je smučišče obiskalo skoraj 20.000 smučarjev na sezono. Turistična točka Celjska koča je v preteklih letih postala zelo prepoznavna, saj na izlete in smuko množično prihajajo ljudje iz Celja, Savinjske regije,  iz posavskih občin, s Kozjanskega in nasploh s cele Slovenije.

Celjska koča sicer nima prilagojene sobe za gibalno ovirane, sobe so sicer dovolj prostorne, nimajo pa prilagojene kopalnice, zato presojo prepuščamo vašim potrebam in zmožnostim. V Celjski koči nudijo možnost bivanja v dveh skupinskih sobah. Ena nudi prostor za 11, druga pa za 16 ljudi. Kopalnica je prostorna, vendar s tuš kabino in brez oprijemal.

Dostopno parkiriščePred Hotelom Celjska koča boste našli parkirni prostor, namenjen invalidom.
Dostopen vhodPoleg parkirišča se nahaja klančina za lažji prehod na teraso, prek katere lahko dostopate do recepcije in drugih prostorov.
Dostopna sobaSobe so dovolj prostorne, niso pa prilagojene gibalno oviranim.
Prilagojena kopalnicaKopalnice v sobah niso prilagojene, vsebujejo tuš kabino z robom in WC brez oprijemal. V pritličju je splošno invalidsko stranišče, ki je prilagojeno in dovolj veliko. Eno se nahaja na ženskem in drugo na moškem stranišču. Med drugim pa boste notri našli tudi tuš kabino za planince in previjalno mizico.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija in terasa sta dostopni.
Dodatna dostopna ponudbaWellness z dvema masažnima bazenoma, pri čemur je dostop malo težji, pripomočka za lažji vstop v vodo ni. V bližnjem mestu se nahaja tudi delno dostopni Stari grad Celje.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Sprostite in ogrejte se v hotelskem wellnessu.

V Celjski koči nudijo sodobno opremljen wellness s turško in finsko savno, dvema masažnima bazenoma, masažami ter prostor za oddih in fitnes naprave. Wellness ni prilagojen gibalno oviranim, a se do nekatere ponudbe da dostopati, v kolikor ste se zmožni presesti.

Temperatura vode v masažni kadi je nastavljiva po vaši želji in je lahko med 26°C in 40°C. Hidroterapija je ena izmed najstarejših oblik zdravljenja, saj so jo poznali že Grki in Rimljani, ki so kopališčem in toplim kopelim pripisovali zdravilne učinke za revmatska obolenja.