Hotel Evropa Celje: kavarna in restavracija - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Hotel Evropa: kavarna in restavracija

Priljubljena kavarna na vhodu v staro mestno jedro

Hotel Evropa v pritličju vsebuje priljubljeno kavarno, v kateri si lahko privoščite vse od bogatih zajtrkov in pregrešnih brunchev (izpeljanka za pozni zajtrk oziroma zgodnje kosilo) ter okusnih kosil in jedi po naročilu. Ne pozabite ob skodelici dišeče kave naročiti tudi kosa torte odličnih hišnih slaščičarskih mojstrov.

Kreativnost in domišljija imata pri kreiranju tort in sladic prosto pot. So različnih oblik, barv, tekstur in okusov. A le ena je tista, ki v Kavarni hotela Evropa kraljuje že desetletja – višnjeva tortica črni gozdiček. Sočen biskvit in skrbno skuhana domača višnjeva krema sta osnova višnjeve tortice, ki je še vedno najbolj priljubljena spremljevalka klepetov ob kavi, saj jo Celjani naročijo najpogosteje. Med ponudbo pa najdete še trideset drugih tort, sladke lončke in lokalno celjsko rolco.

Dostopno parkiriščeNeposredno ob kavarni Hotela Evropa ni parkirnih mest za invalide. Najbližje se nahaja v plačljivi modri coni na Cankarjevi 13 in je oddaljeno okrog 250 m, je bočno parkirišče, ki pa ima izhodno površino na kolesarsko stezo. Parkomat sprejema le drobiž in odvečnega zneska ne vrača.
Na velikem parkirišču ob glavni železniški postaji, oddaljeni okrog 400 m, so tri parkirišča, rezervirana za invalide. Primerna so tudi za osebe, ki uporabljajo stransko dvigalo, stransko navozno klančino ali kasetno dvigalo za vstop v velikoprostorsko limuzino ali kombi. Parkirišče je prav tako plačljivo in sprejema le drobiž, ki ga ne vrača.
Dostopen vhodVhod v kavarno je možen skozi hotel, saj je na drugi strani stopnica. Vhod v hotel je v ravnini in brez ovir, vrata so steklena, z okroglim vertikalnim kovinskim držalom. Nadaljnja pot je v ravnini.
Dostopna kavarna ali restavracijaDostopni so vsi deli kavarne in restavracije, notranji del skozi hotel, zunanji pa z ulice. Večina miz je podvoznih, oprema pa premakljiva.
Prilagojene sanitarijeKavarna in hotel nimata lastnih prilagojenih sanitarij. Splošne, namenjene gostom brez oviranosti, so ozke, zato priporočamo raje uporabo prilagojenih javnih sanitarij, ki se nahajajo nasproti hotela in so označena s črnim izveskom “Toilet”. Te so primerno prilagojene, izjemno prostorne in vsebujejo celo tuš.
Dodatna dostopna ponudbaV kavarni lahko naročite tudi poročno torto, restavracija sodeluje na Tednu restavracij.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Poslastica za brbončice tudi ob romantičnih dogodkih

Slaščičarji kavarne Hotela Evropa združujejo tradicijo okusa s prefinjenim izgledom, zaradi česar bodo tudi njihove poročne torte v vas zbudile željo po vnovičnem doživetju edinstvenih sladkih užitkov. Vaša unikatno izdelana poročna torta bo izdelana s skrajno pozornostjo za vse podrobnosti in detajle, vsa dekoracija bo oblikovana in okrašena ročno, kar bo torti dodalo še poseben čar. Torta bo tako stilsko, barvno in tematsko dopolnila vašo celotno poročno zgodbo.

Hotel Evropa pa redno sodeluje tudi na gurmanskem dogodku – Tednu restavracij, kjer si lahko kulinarične presežke izpod rok Tadeja Petriča v udobju kavarniške jedilnice privoščite po še ugodnejši ceni.

Drugi najstarejši hotel v Sloveniji, Hotel Evropa, ima v svoji ponudbi več sob, a še nima prilagojene, prav tako ne vsebuje dvigala. V neposredni bližini pa najdete tudi Pizzerijo in špageterijo Koper, ki jo prav tako vodijo Eurotas hoteli, a ima ta na vseh vhodih stopnice v višini vsaj 9 cm. Mize v notranjosti so sicer podvozne, ob lepšem vremenu pa se nekaj nepodvoznih nahaja tudi na ravnem zunanjem delu, ki je dostopen neposredno z ulice, nudijo tudi dostavo.