Galerija sodobne umetnosti Celje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dodatna dostopna ponudba

Center sodobnih umetnosti Celje

Eden najpomembnejših prostorov sodobne umetnosti v regiji

Galerija sodobne umetnosti je del Centra sodobnih umetnosti, ki je, kot pove že ime, prostor sodobne umetnosti, prostor raznolikosti in povezovanja. Poleg galerije obsega še dva razstavna prostora: Likovni salon in Galerijo Račka. S hranjenjem, novimi pridobitvami in občasnim predstavljanjem stalne zbirke, ki zajema umetniška dela avtorjev iz celjskega prostora, dela slovenskih avtorjev in nekaterih tujih, ki so gostovali na rezidenci v Celju, se vpisuje med najpomembnejše prostore moderne in sodobne umetnosti v regiji.

Dostopno parkiriščeNeposredno pred Galerijo sodobne umetnosti in Pokrajinskim muzejem Celje se nahajata dve označeni invalidski parkirišči. Glede na to, da se do vhoda pot vzpenja, pa je možno parkirati tudi na dvorišču.
Dostopen vhodVhod v Galerijo sodobne umetnosti Celje ima tri prage v različnih višinah, ki še niso prilagojeni. Nadaljnja pot pa je brez ovir, saj je notranji prostor zelo prostoren in povsem v ravnini.
Prilagojene sanitarijeCenter prilagojenih sanitarij nima, jih pa ima sosednji Knežji dvor, in sicer tako v pritličju kot v zgornjem nadstropju ob konferenčni dvorani. Do slednjih pridete s pomočjo dvigala. Wc-ja sta opremljena z oprijemali, podvoznim umivalnikom, nagibnim ogledalom ter ročko za klic v sili.
Dostopna kavarna ali restavracijaV centru in neposredni okolici ni kavarne, se pa te nahajajo dlje po ulici.
Dodatna dostopna ponudbaCeljski dom, različni dogodki in vodenja ter program v Likovnem salonu Celje, ki pa še nima prilagojenega vhoda.
Neposredno ob Galeriji sodobne umetnosti je tudi Knežji dvor, enota Pokrajinskega muzeja Celje, ki vsebuje mnogo dostopnih razstav.

Dodatna ponudba

Najstarejše razstavišče v mestu z najbolj svežim programom

Tako kot galerija se tudi Likovni salon Celje ukvarja s sodobno umetnostjo in se nahaja v stavbi mestne občine in upravne enote. Razstavišče je bilo ustanovljeno leta 1963 in se z razstavnim prostorom danes usmerja predvsem v produkcijo novih projektov slovenskih in mednarodnih ustvarjalcev. Center sodobnih umetnosti s svojimi enotami upravlja Zavod za turizem Celje, ki pa skrbi tudi za osrednji prostor – Celjski dom. Ta je povsem dostopen.

Sorodna ponudba