Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Fontana piv Zeleno zlato

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dostopne sprehajalne poti

Fontana piv Žalec
Fontana piv Zeleno zlato. Vir: ZKŠT Žalec.

Hmeljarska tradicija Spodnje Savinjske doline

Fontana piv Zeleno zlato je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva pri nas. V Žalcu so bogato zgodovino hmeljarstva v Sloveniji, ki je peta največja proizvajalka hmelja na svetu, s sedanjostjo povezali v zanimivo turistično zgodbo.

Fontana je postavljena v mestnem parku ob tržnici. Arhitekturna zasnova fontane je simbolna hmeljska kobula. Pivo si natočite v steklen degustacijski vrček, ki je opremljen s čipom. Enostavno ga postavite pod točilno napravo, ta ga zazna in postopek točenja avtomatsko steče. Vrček Fontane piv Zeleno zlato je oblikoval priznani industrijski oblikovalec in častni občan Občine Žalec, Oskar Kogoj, izdelali pa so ga v steklarni Hrastnik 1860. Kupite ga lahko na različnih lokacijah v mestu, fontani najbližje nakupno mesto pa je trgovina Zeleno zlato na tržnici.

Dostopno parkiriščeOznačeno parkirišče je na parkirišču pred tržnico, neposredno v bližini fontane. Ob glavni cesti središča Žalca v bližini fontane označenih parkirišč ni.
Dostopen vhodOd parkirišča pri tržnici do fontane vodi dostopna asfaltirana pot. Okrog fontane je dokaj utrjen pesek. Polkrožna pot med posameznimi pipami za točenje piva je betonirana in dovolj široka za invalidski voziček.
Dostopna blagajnaStekleni vrček s čipom kupite v trgovini Zeleno zlato (na okencu »Prodaja vrčkov«) na tržnici. Dostop je brez ovir. Okence je postavljeno dokaj visoko, zato boste morda potrebovali pomoč prodajalca.
Dostopne sanitarijeNa tržnici ob fontani so javne sanitarije, ki so prilagojene tudi gibalno oviranim.

Dodatna ponudba

Spominki s hmeljarsko noto

V ekomuzeju, TIC-u Žalec in Trgovini Zeleno zlato lahko kupite tudi številne spominke, kot so pivski vrčki, majice in predpasniki. Mnogi so oblikovno povezani s Simonom Kukcem, ki velja za najpomembnejšega pivovarja in ga Laščani imenujejo tudi oče laškega piva.

Sorodna ponudba