Stari grad Celje: dom slavnih Celjskih grofov - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dom Celjskih grofov.

Čudovit in mogočen grad Stari grad Celje se bohoti nad mestom, ki mu je nekdaj vladal. V pisnih virih je prvič omenjen že leta 132, današnjo podobo pa je dobil s prevzemom grofov Celjskih, najbolj znana in najpomembnejša vladarska rodbina na območju današnje Slovenije. Grad je s prenovo dobil tudi sodoben Turistično informacijski center in Kavarno Veronika ter tako postal atraktivna turistična točka, ki ponuja prelep razgled na mesto in okolico.

Dostopno parkiriščeTakoj ob vhodu v grad se nahaja eno invalidsko parkirno mesto.
Dostopen vhodŽe takoj na začetku se nahaja zelo dolga in dokaj strma klančina. Tako lažje kot težje gibalno ovirani boste potrebovali pomoč močnejšega spremljevalca, da vam bo pomagal priti do grajskega dvorišča. Uporabniki električnih invalidskih vozičkov ne bodo imeli pretiranih težav. Iz grajskega dvorišča vodi pot preko klančin v dopustnih naklonih in betonskih poti, do razgledne ploščadi, kjer se vam odpre čudovit razgled na mesto Celje in njegovo okolico.
Prilagojene sanitarijeTudi sanitarije so dostopne in popolnoma prilagojene.
Dostopna kavarna ali restavracijaOb razgledni ploščadi je kavarna, ki je dostopna preko klančine. V notranjosti je urejen dostop do letnega vrta.
Dodatna dostopna ponudbaPoleti se na gradu izvajajo razni koncerti na prostem, ki so dostopni tudi gibalno oviranim, saj so uredili poseben prostor, s katerega je možen ogled koncerta.
Dostopne sprehajalne potiPoti grajskega dvorišča so makadamske, vendar lahko prevozne. 

Dodatna ponudba

Bodite del žive zgodovine.

Stari grad Celje je vsako zadnjo soboto v avgustu prizorišče tradicionalne srednjeveške prireditve »Dežela Celjska vabi«, v poletnih mesecih pa se na njem odvija program Živa zgodovina, ki obiskovalcem ponuja možnost, da z obiskom postanejo del »žive« zgodovine in v avtentičnem okolju mečujejo z vitezi, streljajo z lokom, se spogledujejo z grajskimi princesami, ustvarjajo v srednjeveških delavnicah itd. Po predhodnem dogovoru je možno izvesti tudi drugi dodatni program: vodeni ogledi, grajska pojedina, povitezitev, organizacija in izvedba porok.

Sorodna ponudba